Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 15. januar, 2012
Srodne teme: Citrix
 

Citrix XenDesktop dobio još jedno priznanje kao najbolje rešenje u svojoj kategoriji

Citrix XenDesktop poneo titulu InfoWorld tehnologije godine


Santa Clara, California, 13.1.2012    Citrix Systems danas je objavio da je Citrix XenDesktop® 5.5 danas dobio priznanje kao Tehnologija godine. Ovu titulu dodelio im je IDG-ev InfoWorld Test Center.


Godišnje nagrade izabrane su od strane urednika i autora prikaza InfoWorld-a da bi se prepoznali najbolji i najinovativniji proizvodi na IT horizontu. Svaki proizvod koji je Test Centar analizirao i prikazao tokom prethodne godine ujedno je i kandidat za nagrade, a konačne pobednike bira osoblje InfoWorld-ovog Test Centra.


“Od smart telefona u našim džepovima do data centara i oblaka koji isporučuju aplikacije od kojih zavisi poslovanje, na polju tehnologije promene se dešavaju brže nego ikada. Kao rezultat najboljeg hardvera, softvera, razvojnih alata i servisa oblaka koje smo testirali tokom 2011, naše nagrade 2012 Tehnologije godine slave proizvode koji predvode ostale”, rekao je Doug Dineley, izvršni urednik/Test centar, InfoWorld.


Citrix XenDesktop 5.5 je sveobuhvatno rešenje za virtuelizaciju desktopa koje isporučuje Windows aplikacije i Windows desktope na svaki uređaj, bilo kada i bilo gde. U kombinaciji sa Citrix Receiverom, nagrađenim univerzalnim softverskim klijentom, XenDesktop omogućava korisnicima prelazak sa njihovog modela distribuiranih desktop računara na korišćenje bilo kog kljenta u vidu PC-a, Mac-a, laptopa, tableta ili smart telefona, davajući mogućnost izbora i fleksibilnost. Nagradom Tehnologije godine InfoWorld-a, odato je priznanje XenDesktopu zbog njegove kompatibilnosti sa svim najpoznatijim hipervizorima kao i zbog njegove skalabilnosti i korisničkog iskustva visoke definicije sa Citrix HDX™ tehnologijom.


“Uzbudljivo je to što je tim InfoWorld-a proglasio zadnju verziju XenDesktop pobednikom”,  rekao je John Fanelli, potpredsednik marketina u odeljenju Enterprise Desktopa i Aplikacija, u Citrixu. “XenDesktop je vodeće rešenje na tržištu i sa verzijom 5.5, dodali smo velika poboljšanja kod personalizacije, korisničkog iskustva i podrške za uređaje potrošača. Nstavljamo da ispunjavamo zahteve i potrebe naših korisnika i da budemo predvodnici na putu virtuelizacije desktopa”.

Spisak pobednika i opisi proizvoda mogu se naći na:

www.infoworld.com/slideshow/24605/infoworlds-2012-technology-the-year-award-winners-183313#slide1  

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.