Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 21. januar, 2012
Srodne teme: Citrix
 

U svom blogu na Citrixovim blog stranama, Florian Becker, direktor Citrixovih konsalting rešenja, razmatra bezbednost VDI okruženja.

Bezbednost virtuelnih desktopa


"Mi u Citrixu, uvek govorimo kako virtuelni desktopi i aplikacije mogu da povećaju bezbednost dostavljanja aplikacija do zaposlenih. To može da se zahvali činjenici da aplikacije, desktopi i pridruženi podaci funkcionišu u centralizovano kontrolisanom data centru umesto da se nalaze na hiljadama distribuiranih uređaja korisnika.


Ohrabrujemo, takođe, BYO ('Bring Your Own'...uređaj koji koristite) inicijative koje mogu da pomognu da se smanje troškovi krajnjeg uređaja. IT odeljenja dopuštaju korisnicima da donesu svoj Mac, PC, tablet ili smartfon, da bi radili svoj posao, uz moguću nadoknadu kod kupovine uređaja.

Ovo su sve sjajne mogućnosti, ali ove pogodnosti ne dolaze automatski. Potrebno je da se iskoriste neki jednostavni principi da bi se virtuelna računarska okruženja stvarno i učinila bezbednim, i ovaj blog sumira neka od mojih ličnih razmišljanja oko dva ključna pitanja:

 

• Kako da zadržim podatke da ne napuste preduzeće na ličnom uređaju mog zaposlenog?

• Kako da stvarno smanjim troškove omogućavajući BYO?"

 

Nastavak tj. kompletan tekst naći ćete na Citrixovom blogu ovde.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.