Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 30. januar, 2012
Srodne teme: Symantec
 

Po analizi Gartnera, bezbednosna platforma koju nudi Symantec i dalje je na liderskoj poziciji

Symantec i u 2012. u liderskom kvadrantu Gartnerove analize bezbednosnih rešenja


MOUNTAIN VIEW, California – 19. januar 2012 – Korporacija Symantec upravo je objavila da ju je analitička kuća Gartner, Inc. postavila u Liderski kvadrant u svojoj analizi bezbednosnih rešenja za krajnje uređaje (2012 Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms¹). Analiza „The Magic Quadrant“ rangira proizvođače na osnovu njihove mogućnosti da realizuju rešenje kao i na osnovu potpunosti vizije rešenja.


“Sajber napadi, sve mnogobrojniji, sveobuhvatniji i sofisticiraniji upereni su na organizacije svih veličina. Spajajući nagrađenu Insight tehnologiju za superiornu zaštitu, sa munjevito brzim performansama u rešenju Symantec Endpoint Protection 12, daje našim korisnicima spokojstvo da su bezbedni i produktivni“, kaže Blake McConnell, viši direktor odeljenja za upravljanje proizvodom u Symantecu. “Symantec Endpoint Protection 12 nudi vrhunsku bezbednost krajnjih uređaja bez usporavanja performansi, čak i u virtuelnim okruženjima.”


Symantec Endpoint Protection 12

Korisnici prelaze na Symantec Endpoint Protection 12 mnogo brže nego na bilo koju prethodnu verziju, i ovaj program je već instaliran na više od 2,7 miliona krajnjih uređaja širom sveta za samo šest meseci od kako je pušten u prodaju.  Symantec Endpoint Protection 12 pruža do sada nedostignutu zaštitu kroz Insight, Symantec-ovu tehnologiju koju podržava zajednica korisnika, partnera i proizvođača i koja se zasniva na proveri reputacije na oblaku, i SONAR-u, Symantec-ovom mehanizmu koji prati ponašanje aplikacija i sistema i otkriva nove, do tada neprimećene pretnje nultog dana. Projektovan za optimalne performanse u virtuelnim okruženjima, Symantec Endpoint Protection 12 koristi novu arhitekturu koja omogućava visoke performanse bez ugrožavanja bilo koje od zaštitnih funkcija potrebnih u svetlu današnjih naprednih pretnji. Zajedno, ove tehnologije čine da Symantec Endpoint Protection 12 bude najbrže i najefikasnije korporativno rešenje za bezbednost krajnjih uređaja na tržištu.


Symantec Insight i SONAR

Symantec Endpoint Protection koristi Insight da bi otkrio i blokirao nove nepoznate pretnje ranije i preciznije od bilo kog drugog korporativnog bezbednosnog proizvoda. Insight određuje reputacije datoteka na osnovu ulaznih informacija koje potiču od više od 175 miliona mašina koje su učestvovale u snabdevanju Insighta podacima od 2007. godine, kada je sistem za sakupljanje počeo sa radom. Insight prati informacije o više od 3 milijarde izvršnih datoteka sa više od 81 milijarde asocijacija, od kojih se svaka ažurira svaka 4 sata. Prosečno se svakog meseca korisnicima ponudi više od 75 milijardi Insight ocena, a "dnevno" više od 45.000 pokušaja skidanja zlonamernih datoteka sa Interneta bude sprečeno od strane Insight-a.


SONAR nadgleda aplikacije koje se izvršavaju u potrazi za sumnjivim ponašanjima da bi, u realnom vremenu, blokirao pretnje nultog dana i jako usmerene napade. Ocenjuje više od 1.300 različitih dinamičkih karakteristika izvršavajućih aplikacija i za korisnike Symantec i Norton proizvoda rangira u proseku 50 miliona izvršnih datoteka, DLL-ova i aplikacija svakog meseca. Ova bezbednosna komponenta Symantec Endpoint Protection-a koja se zasniva na praćenju ponašanja, otkriva više od 73.000 zlonamernih datoteka svakog dana koristeći Insight ocene kao još jednu proveru presude. Zajedno, u proseku 250.000 zlonamernih datoteka bude otkriveno svakog dana korišćenjem heuristike, Sonara-a i Insight-a. To znači da se radi o više od 7.5 miliona svakog meseca.


Ostale nagrade koje je osvojio Endpoint Protection 12

•    Windows IT Pro i njihovi čitaoci nagradili su Symantec Endpoint Protection 12 zlatom u svom takmičenju 2011 Editors' Best and Community Choice Awards u kategorijama Najbolji Antivirus/Anti-Malware proizvod i najbolji bezbednosni proizvod (Best Security Product).
•    Na takmičenju PC World Mexico Awards 2011, Symantec Endpoint Protection.cloud prepoznat je kao pobednik u kategoriji “Best Security SaaS Solution”, dok je Symantec Endpoint Protection SBE bio finalista u kategoriji “Best Security Suite for SMBs”.
•    Symantec Endpoint Protection 12 osvojio je nagradu IT Pro Corporate Choice 2011 u Hong Kongu nedavno u njihovom broju od december 2011.
•    Computerworld Singapore proglasio je Symantec Endpoint Protection za pobednika u kategoriji Bezbednosti - Information Security Suite u Computerworld Singapore Readers' Choice Awards 2011.
•    Symantec Endpoint Protection 12 i Symantec Endpoint Protection.cloud finalisti su za tri nagrade koje dodeljuje SC Magazine, 2012 Reader’s Choice, u kategorijama Best UTM Security, Best Cloud Computing Security i Best SME Security rešenje.
•    2011 Redmond Readers Choice Awards izabrao je Symantec Endpoint Protection 12 kao najbolji antivirusni alat šestu godinu zaredom.


Bezbednost za preduzeća svih veličina

Symantec nudi široki portfolio fleksibilnih rešenja da bi zadovoljio različite potrebe preduzeća svih veličina—od najvećih kompanija do malih preduzeća. Za srednja i velika preduzeća, Symantec nudi Symantec Endpoint Protection 12 koji se instalira lokalno u preduzeću. Symantec takođe nudi Symantec Protection Suite Enterprise Edition koji sadrži proizvode za zaštitu sistema elektronske pošte i za bezbednost na Webu zajedno sa mogućnostima očuvanja sistema radnih stanica. Za manje organizacije, Symantec nudi zaštitu i na bazi oblaka kao i zaštitu koja se postavlja lokalno sa proizvodima Symantec Endpoint Protection Small Business Edition i Symantec Endpoint Protection.cloud, dajući korisnicima fleksibilne opcije uvođenja rešenja i izbor kako da najbolje zadovolje svoje poslovne potrebe. Na raspolaganju su i besplatne probne verzije:


•    Symantec Endpoint Protection 12 Trial
•    Symantec Endpoint Protection Small Business Edition Trial
•    Symantec Endpoint Protection.cloud Trial

Povezane informacije
•    2012 Magic Quadrant for Endpoint Protection Platform
•    Symantec Endpoint Protection 12
•    Symantec Endpoint Protection 12 Press Kit

Povežite se sa Symantecom
•    Pratite Symantec na Twitteru
•    Pridružite se Symantecu na Facebooku
•    Pregledajte Symantec’s SlideShare Channel
•    Pretplatite se na Symantec News RSS Feed
•    Posetite Symantec Connect Business Community

¹ Gartner, Inc. "Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms," by Peter Firstbrook, Neil MacDonald and John Girard, January 16, 2012  

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.