Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 13. mart, 2012
Srodne teme: Citrix
 

Nova verzija uključuje tehnologiju personalizovanog vDiska koja je dobijena kupovinom kompanije Ringcube kao i bolju integraciju sa nadolazećom verzijom Microsoft System Centra 2012

Šta je novo u Citrix XenDesktop-u 5.6


U petak, 9. marta 2012. novi XenDesktop 5.6 pušten je na web i tako je postao i zvanično raspoloživ. Ova nova verzija potpuno integriše novu tehnologiju personalizacije koja je dobijena prošle godine akvizicijom kompanije Ringcube, i donosi integraciju sa nadolazećom verzijom Microsoft System centra 2012.

Nove funkcije i poboljšanja u ovoj verziji su:

  • Citrix tehnologija personalnog vDisk-a – Snižava troškove implementacije desktop virtuelizacije omogućavajući IT odeljenju da snabde čak i najzahtevnije korisnike fleksibilnim, personalizovanim i postojanim virtuelnim desktopima koristeći ekonomične i lake za održavanje, unaped zbirno pripremljene virtuelne desktope. Tehnologija personalnog vDisk-a potpuno je integrisana u Desktop Studio, Desktop Director i Citrix Provisioning servise.
  • Pripremljen za Microsoft System Center 2012 – Zahvaljujući integraciji upravljanja sistemima između XenDesktopa i Microsoft Systems centra 2012, upravljanje životnim vekom i virtuelnih i fizičkih servera je jednostavno i prirodno iskustvo za IT, jer im je, između ostalog, omogućeno da koriste politike i alate za izveštavanje. 
  • Mobilni pristup aplikacijama – XenDesktop aplikacije po zahtevu (XenApp) sada dinamički transformišu korisnički interfejs aplikacije da bi se iskoristile funkcije karakteristične za korisnički interfejs pametnih telefona i tablet uređaja sa Citrix Receiverom. Sada, vaše postojeće Windows aplikacije mogu da se prilagode na način na koji korisnici komuniciraju sa aplikacijama na manjim uređajima. 
  • CloudGateway Express* – Citrix-ova tehnologija sledeće generacije zajedničkog prikaza ponude sakuplja i centralizovano isporučuje virtuelne aplikacije i desktope da bi pružila korisnicima intuitivan, jedinstveni pristup i samoposluživanje sa svim svojim poslovnim aplikacijama na bilo kom uređaju, bilo gde. To takođe omogućava jednostavnu nadogradnju na CloudGateway Enterprise, proširujući ujedinjenu ponudu aplikacija, pored Windows aplikacija i desktopa, i na web, SaaS i čak i na mobilne aplikacije i podatke.
  • XenClient 2.1 – Windows Dynamic Layering, tehnologija upravljanja jedinstvenim osnovnim imidžem, nudi lakši i pouzdaniji način upravljanja ažuriranjima na XenClient uređajima i uključuje novu višejezičku podršku na dodatnim jezicima. 

*CloudGateway Express je sledeća generacija servisa ujedinjenog prikaza ponude za XenDesktop.
Web Interface je, međutim, i dalje u potpunosti podržan. Za XenApp, CloudGateway Express je osnovni servis prikaza ponude za ovu verziju, ali može da se promeni u Web Interface. Za XenDesktop, Web
Interface i dalje ostaje osnovni interfejs, ali može da se promeni u CloudGateway Express.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.