Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 25. mart, 2012
Srodne teme: Symantec
 

Istovremeni izlazak novog Backup Exec-a i NetBackup-a daje mogućnost preduzećima svih veličina da sačuvaju svoje podatke, sisteme i aplikacije

Novi Symantec Backup Exec 2012 i NetBackup 7.5 zvanično u prodaji


MOUNTAIN VIEW, California – 13. mart 2012 – Korporacija Symantec danas je objavila da su Symantec NetBackup 7.5 i Backup Exec 2012 sada na raspolaganju i mogu da pomognu poslovnim korisnicima i preduzećima svih veličina da transformišu i modernizuju svoje zastarele, kompleksne i zahtevne strategije za pravljenje rezervnih kopija podataka i sistema. Symantec je objavio i da je postigao dogovor sa NetApp-om za prodaju nove NetBackup Replication Director opcije koja omogućava korisnicima objedinjavanje upravljanja funkcijama Snapshot i replikacije unutar NetBackup-a i uklanjanje troškova i rizika povezanih sa višestrukim alatima za bekap i oporavak.

Izlaskom verzija Backup Exec 2012 i NetBackup 7.5, Symantec nudi korisnicima i partnerima skup rešenja, najboljih u svojoj kategorij, koja eliminišu poteškoće koje su opterećivale dosadašnja tradicionalna rešenja za bekap – komplikovanost, vreme i resurse potrebne za upravljanje procesom bekapa, i potrebu za višestrukim proizvodima da bi se obezbedio uspešan postupak bekapa i vrećanja podataka i sistema. Nedavna anketa koju je obavio Symantec sa 1.400 IT profesionalaca širom sveta ukazuje da je u ovoj industriji bio potreban noviji i brži pristup bekapu, sa 28 posto onih koji su kazali da imaju previše alata za bekap i 72 posto koji su iskazali spremnost da promene bekap proizvode u slučaju da se njihova brzina udvostruči.

 

Glavne novosti

  • NetBackup 7.5 povećava brzinu bekapa čak do 100 puta, poboljšava oporavak i omogućava integraciju NetApp® Snapshots™ funkcije sa bekapom. Takođe, pojednostavljuje pretraživanje i vraćanje datoteka u svrhe zakonskih provera.
  • Backup Exec 2012 je drastično unapredio svoju upravljačku konzolu, postavljajući novi standard po pitanju intuitivnog dizajna, smanjene složenoste kod fizičkih i virtuelnih okruženja, i sveobuhvatnog oporavka od katastrofa.
  • Symantec je objavio proširenje dogovora sa NetApp-om za prodaju alata NetBackup Replication Director da bi omogućio IT administratorima da centralizuju menadžment NetBackup-a i NetApp Snapshot-ova i replikacije (SnapVault® i SnapMirror®) za brži bekap i oporavak. Partnerstvo omogućava kompanijama NetApp i Symantec da pruže korisnicima moćnu kombinaciju funkcija i pogodonosti koje imaju rešenja ova dva tehnološka lidera.
  • Backup Exec 2012 je takođe sertifikovan za zaštitu podataka na VMware platformi za vSphere 5.0. Ova sertifikacija uključuje podršku za nove funkcije u vSphere 5.0 zajedno sa Hardware Version 8 formatom virtuelnih mašina, datastore klasterima, vSphere Storage DRS, i Storage vMotion-om.
  • Symantec nudi različite načine isporuke uključujući softver, uređaj i rešenje zasnovano na tehnologiji oblaka da bi se što prirodnije integrisalo u svaku IT infrastrukturu. Pored integracije sa Nirvanix-om, NetBackup sada podržava skladištenje u oblaku od AT&T-a, Amazon Web Services-a i Rackspace-a. Nova Backup Exec Cloud DR opcija pojačana sa Doyenz-om, vodećom platformom za oporavak koju nude ponuđači servisa - očekuje se u drugoj polovini godine i omogućiće oporavak aplikacija na platformi oblaka za manje od 15 minuta. Symantec Backup Exec takođe uključuje bekap na platformu oblaka preko Nirvanix-a.
  • Symantec je jedini vodeći ponuđač rešenja za bekap koji nudi uređaje sa ujedinjenim bekapom i deduplikacijom koji podržavaju bekap na disk, trake i oblaka, i imaju jedinstvenu tehničku podršku. Uređaj NetBackup 5220, predstavljen u oktobru 2011, nedavno je osvojio nagradu u kategoriji “2011 Backup Hardware of the Year” koju dodeljuje SearchStorage.com za Proizovde godine, pobeđujujući konkurente poznate po svojim hardverskim rešenjima za bekap.
  • Symantec-ova posvećenost proizvodima za bekap pomaže korisnicima da ostvare značajne uštede troškova štiteći istovremeno bolje svoje poslovne informacije. Symantec smanjuje oko 80 posto operativnih troškova povezanih sa bekapom u sledećih pet godina eksploatacije rešenja.

Kompletnu vest u originalu, možete pročitati na:

http://www.symantec.com/about/news/release/article.jsp?prid=20120313_01

   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.