Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 28. mart, 2012
Srodne teme: PaloAlto
 

Posle opsežnog testiranja koje je sproveo NSS Labs, samo dva proizvođača dobila su ocenu "Preporučujemo". Palo Alto Networks je jedan od njih

NSS Labs preporučio Palo Alto Networks posle testiranja firewall uređaja raznih proizvođača


SANTA CLARA, Calif., 28. februar 2012 — Palo Alto Networks™, kompanija koje se bavi bezbednošću mreža, danas je objavila da je dobila ocenu "Preporučujemo" analitičke kuće NSS Labs nakon grupnog testiranja firewalla sledeće generacije (Next-Generation Firewall - NGFW). Od sedam proizvođača, samo su dva dobila ocenu "Preporučujemo".

 

NSS Labs, vodeći nezavisni ispitivač bezbednosnih proizvoda koji se bavi i razvojem, poznat je po tome što sprovodi najopsežnija nezavisna testiranja u ovoj industriji, pružajući korporacijama, državnim institucijama i organima i organizacijama svih veličina, rezultate analiza i istraživanja iz realnog sveta. NSS Labs je testirao Palo Alto Networks PA-5020 i PAN-OS 4.0.5 koristeći četvrtu verziju svoje metodologije za testiranje firewalla sledeće generacije, uključujući i 1.486 aktuelnih pretnji i puštajući različiti saobraćaj, opterećenja i protokole. Unutar ovog testiranja, Palo Alto Networks je takođe blokirao 95% napada na klijentske aplikacije.

 

Po ovom izveštaju, "NGFW mora da obezbedi granularnu kontrolu koja se zasniva na aplikacijama, a ne samo na portovima". U izveštaju se u nastavku kaže: "Naša testiranja su pronašla da je Palo Alto Networks PA-5020 PAN-OS 4.0.5 ispravno primenjivao složene izlazne i ulazne politike sastavljene od više pravila, objekata i aplikacija. Proverili smo i zaključili da je uređaj uspešno identifikovao ispravne aplikacije i preduzimao odgovarajuću akciju zasnovanu na politici. Na primer, NGFW je dopuštao tekstualnu komunikaciju putem trenutnih poruka (instant messaging), istovremeno blokirajući transfer datoteka".

 

Za više informacija o testiranju koje je NSS Labs sproveo na Palo Alto Networks firewallu, posetite: www.nsslabs.com

 

"S obzirom na to da se aplikacije stalno menjaju, firewall treba da pruži veće prepoznavanje sadržaja u kontekstu aplikacija, korisnika i pretnji", rekao je Vikram Phatak, CTO u NSS Labs. "U našim testovima, koristili smo isti pristup kao i sajber kriminalci koji bi pokušali da probiju firewall. Testiranje NSS Labs-a firewalla sledeće generacije jedinstveno je po tome što nudi rigoroznu i stvarno nezavisnu analizu".

 

"Palo Alto Networks je jedan i jedini proizvođač firewalla koji je lider u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za firewall uređaje u okruženju enterprise mreža koji je istovremeno preporučen od strane NSS Labs kao firewall sledeće generacije", rekao je Rene Bonvanie, CMO u Palo Alto Networks. "Čast je dobiti ovakva priznanja od obe ove organizacije i to je dokaz da smo stvarno napravili nešto što će nositi epitet 'sledeće generacije' ".

 

Originalnu vest možete pročitati ovde

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.