Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 16. april, 2012
Srodne teme: Infoblox
 

Infoblox Trinzic DDI vodeće je integrisano rešenje za DNS i DHCP servise i upravljanje IP adresama

Gartner ocenio Infoblox najvišom mogućom ocenom u pregledu DDI rešenja


SANTA CLARA, Calif., 9. april, 2012 – Infoblox Inc. danas je objavio da je ocenjen sa “Jako pozitivan” (Strong Positive)—najvišom mogućom ocenom—u Gartner-ovom pregledu tržišta za DDI rešenja1 za 2012. godinu. Infoblox-ovi uređaji nude integrisane DDI servise (DNS, DHCP i upravljanje IP adresama) uz mogućnost centralizovanog upravljanja i postizanja visoke raspoloživosti servisa.

 

“Mislim da je Infoblox postigao ovu ocenu čvrsto održavajući posvećenost kvalitetu proizvoda, inovacijama i podršci korisnicima", rekao je Kevin Dickson, potpredsednik odeljenja za upravljanje proizvodima u Infobloxu. “Zadovoljni smo da smo prepoznati kao "Jako pozitivni". Infoblox postavlja tako visoke standarde u industriji zahvaljajući svojim mogućnostima kao što su IPv6 funkcije i priključak za VMware koji automatizuje dodeljivanje IP adresa za virtuelne mašine, da bi pomogao korisnicima u velikim poslovnim sistemima da postignu veću efikasnost i operativno savršenstvo u njihovim sve većim virtuelizovanim okruženjima”.

 

Infoblox je prvi osmislio i usavršio integrisani pristup DDI servisima koji se zasniva na uređajima, i lider je na tržištu komercijalnih DDI rešenja, što mogu da potvrde njihovih 5.400 korisnika. Infoblox u kontinuitetu diže lestvicu na tržištu ovakvih rešenja sa proizvodom koji je dizajniran da odgovori na dolazeće IPv6, DNSSEC, virtuelizacijske i cloud inicijative.

 

Po Gartneru, ocena “jako pozitivan” ukazuje na to da je proizvođač prepoznat kao ponuđač strateških proizvoda, usluga ili rešenja, i kao neko s kim bi postojeći korisnici trebalo da nastave planirane investicije, a potencijalni korisnici da ih uzmu u ozbiljno razmatranje kada razmišljaju o strateškim ulaganjima. Infoblox je bio jedan od sedam proizvođača koji su ocenjivani u ovom izveštaju. 

 

1Gartner “MarketScope for DNS, DHCP and IP Address Management”, Lawrence Orans, 4. april, 2012.

Za više informacija o Infobloxu i njihovim proizvodima, posetite: www.infoblox.com.

 

Isprobajte besplatne i probne verzije Infoblox rešenja:

http://www.infoblox.com/en/landing/ipam-freeware.html

 

O Infoblox-u

 

Infoblox je globalni lider po pitanju rešenja za automatizovanu IT kontrolu mreža. Kompanijine namenske platforme fizičkih i virtuelnih uređaja kombinuju upravljanje IP adresama (IPAM) s mogućnostima kontrole, konfigurisanja i vršenja izmena u mrežama.   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.