Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 22. april, 2012
Srodne teme: Citrix
 

Revolucionarna TriScale tehnologija pruža svakoj mreži elastičnost, jednostavnost i proširivost oblaka

Novi Citrix NetScaler 10 donosi moć oblaka svakoj mreži


SANTA CLARA, Calif. 16.4.2012  Citrix je danas predstavio NetScaler 10,  novu bitnu verziju svog ADC-a (Application Delivery Controller - uređaj koji optimizuje, obezbeđuje i ubrzava isporuku web aplikacija i usluga). Ova verzija donosi elastičnost, jednostavnost i proširivost oblaka kako za preduzeća tako i za ponuđače telekomunikacionih i internet usluga. NetScaler 10 sadrži novu revolucionarnu Citrix TriScale tehnologiju, olakšavajući poslovnim organizacijama svih veličina da prošire svoje mreže “naviše, iznutra i našire” s lakoćom, baš kao što to rade najveći javni oblaci. Ova nova tehnologija uzdiže NetScaler iznad tradicionalnih kontrolera isporuke aplikacija i servisa, stvarajući najnapredniju mrežnu platformu oblaka u industriji. Nova verzija isporučuje se već sada, a biće dosta promovisana i na predstojećoj konferenciji Citrix Synergy 2012, 9-11 maja u San Francisku.


NetScaler je već ustanovljen kao vodeći internet sistem za isporuku i smatra se da oko 75 procenata svih internet korisnika svakog dana "dodiruje" ove uređaje. Nova verzija NetScaler 10 ide dalje i isporučuje najnapredniju “mrežnu platformu oblaka”, dajući korisnicima jedinstveno integrisano rešenje koje donosi elastičnost, jednostavnost i proširivost oblaka mrežama svih veličina. Ova moćna kombinacija pomaže korisnicima da isporuče servise javnih i privatnih oblaka uz vrhunske performanse, bezbednost i pouzdanost, na svaki uređaj. 

 

Predstavljanje NetScaler TriScale tehnologije

 

U središtu NetScaler-a 10 nalazi se nova TriScale tehnologija, revolucionarni napredak u arhitekturi NetScaler-a koji donosi višedimenzionalnu skalabilnost data centrima i mrežama ponuđača usluga. Ovaj novi pristup isporučuje jedinstvenu mogućnost za Skaliranje naviše performansi jednog uređaja za veću elastičnost, Scaliranje Našire da bi se proširio kapacitet postavljanjem NetScaler uređaja u klasteru i Skaliranje iznutra konsolidovanjem više mrežnih funkcija unutar jedne NetScaler platforme za isporuku servisa da bi se dramatično pojednostavila mrežna infrastruktura – i to sve sa istom moćnom, ali jednostavnom, mogućnošću upravljanja. 

 

Po prvi put, upravljači data centra i oblaka mogu da ponude sveobuhvatni skup mrežnih servisa uz praktično neograničenu mrežnu fleksibilnost i mogućnost proširivanja. To obezbeđuje da mrežna infrastruktura uvek poseduje kapacitet i performanse da zadovolji zahteve čak i najintenzivnijih aplikacija ili servisa na najefikasniji mogući način – i to tako da korisnici nikada ne plate više od onog kapaciteta koji im je potreban. Nova TriScale tehnologija omogućava korisnicima da:
1. Skaliraju naviše elastičnost uređaja uz 5x brže performanse, po zahtevu, sa jednostavnim softverskim modelom licenciranja NetScalera koji se zove Plaćaj-kako-rasteš. Na taj način izbegava se da korisnik unapred plati više nego što mu je potrebno u datom trenutku, a ostavlja se mogućnost za nadogradnju na viši model na istoj hardverskoj platformi, kada korisnik za to bude imao potrebe. 
2. Skaliraju iznutra zahvaljajući konsolidaciji sa više-funkcijskom NetScaler SDX platformom da bi se pojednostavile mreže u data centru, eliminisalo nekontrolisano povećavanje broja uređaja i usmerilo operativno upravljanje konsolidovanjem do 40 zasebnih uređaja unutar jednog uređaja kojim se lako upravlja. Za razliku od alternativnih rešenja, nova NetScaler TriScale tehnologija konsoliduje više uređaja bez gubitaka funkcionalnosti i bez kompromisa po pitanju performansi. 
3. Skaliraju našire da bi proširili kapacitet do 32x jednostavnim dodavanjem uređaja postojećim NetScaler instalacijama na “plug-and-play” način sa TriScale klasteringom, bez potrebe za održavanjem redundantnih parova visoke dostupnosti. Po prvi put, administratori data centra mogu da grade efikasnu infrastrukturu koja zadovoljava trenutne zahteve aplikacija i da onda postepeno skaliraju infrastrukturu kako se saobraćaj povećava, uz mogućnosti da dostignu nivoe propusnosti koji prelaze 1 terabit/sec (Tbps).
 
Više od 160 novih funkcija
pored nove NetScaler TriScale tehnologije, NetScaler 10 sadrži više od 160 novih funkcija, mogućnosti i poboljšanja, uključujući:
-  Novi ActionAnalytics™ nudi nadgledanje u realnom vremenu i prilagodljivu kontrolu preko politika čime se sirovi podaci koje je NetScaler sakupio transformišu u informacije na osnovu kojih može da se reaguje što doprinosi boljoj poslovnoj inteligencijii i dovodi do automatskog podešavanja politika aplikacija i isporuke servisa po javnim i privatnim oblacima.
-  Ugrađena mogućnost povezivanja sa oblakom uz pomoć funkcije Citrix CloudBridge™ čime se olakšava korisnicima da prošire svoje data centre u spoljašnje oblake uz optimalnu bezbednost, performanse i upravljivost.
-  Nova poboljšanja skalabilnosti, bezbednosti i vidljivosti za tehnologiju NetScaler DataStream™ koja unapređuje performanse infrastrukture baza podataka - povećavajući još više liderstvo NetScalera u novoj areni skaliranja baza podataka.
-  Nove mogućnosti za još efikasniju isporuku virtuelnih desktopova sa Citrix XenDesktop-om, uključujući podršku za autentikaciju preko smart kartica za bezbedan pristup do virtuelnih desktopa, i sofisticirano upravljanje politikama koje potpuno odvaja upravljanje virtuelnim desktopima od tekućih administrativnih zadataka.
-   Moćna unapređenja za Citrix Application Firewall™ modul, čime se olakšava zaštita od curenja osetljivih podataka, i puna podrška za CEF standard. Ova unapređenja čine lakšim da bezbednosni analitičari uspostave relacije među podacima koji dolaze od aplikacijskog firewalla i dobiju veći uvid u sve sofisticiranije pretnje koje ugrožavaju sve tipove web i cloud aplikacija.

 

Kupovina i raspoloživost

NetScaler 10 softver podržan je na NetScaler MPX™ hardverskim uređajima, NetScaler VPX™ virtuelnim uređajima, i NetScaler SDX virtualizovanim više-stanarskim platformama na uređajima. NetScaler 10 softver već je raspoloživ. 

   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.