Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 13. maj, 2012
Srodne teme: Citrix : Virtual Computer
 

Nova ponuda kombinuje snagu XenClient hipervizora sa moćnim upravljanjem Virtual Computer-a u korporativnim okruženjima

Citrix kupio Virtual Computer i najavljuje XenClient Enterprise


San Francisco, California, 9.5.2012  Na konferenciji Citrix Synergy™, gde se sastaju mobilni stilovi rada i usluge Oblaka, Citrix je objavio kupovinu kompanije Virtual Computer, poznatu po svom rešenju za upravljanje virtuelizacijom na strani klijenta u korporativnim okruženjima. Citrix će kombinovati novo dobijenu tehnologiju Virtual Computer-a sa svojim XenClient hipervizorom da bi napravili novo Citrix XenClient Enterprise izdanje. Novi XenClient Enterprise koristiće svu snagu XenClient hipervizora u kombinaciji sa bogatim skupom funkcija za upravljanje koje omogućavaju administratorima u velikim preduzećima da upravljaju velikim brojem korporativnim laptop računarima u distribuiranim poslovnim okruženjima. Kombinovano rešenje daće korisnicima korporativnih laptopova sve prednosti virtuelnih desktopova „u pokretu“, omogućavajući IT odeljenju da još bezbednije i efikasnije upravlja hiljadama korporativnih laptopova u, svakim danom, sve mobilnijem poslovanju.

Broj mobilnih zaposlenih kao segmenta ukupnog broja zaposlenih dramatično raste. IDC očekuje da će taj segment do 2015 činiti do 40 procenata radne snage*. Kao rezultat toga, naglo se povećava i broj laptop računara koje koriste zaposleni. Analitičari vide mobilne uređaje kao što su tableti i smart telefoni kao komplementarne PC računarima, što čini važnijim nego ikad imati holističku strategiju za virtuelizaciju na nivou celog preduzeća i svih zaposlenih, koja omogućava pristup desktopu, aplikacijama i podacima sa bilo kog mesta, u bilo kom trenutku i sa bilo kog uređaja. IT će nastaviti da investira u laptopove za mobilne i kancelarijske radnike i moraće da se pozabavi izazovima uvođenja, upravljanja i bezbednosti koji idu uz te uređaje, prilikom suočavanja sa sve većim zahtevima da se mobilni uređaji uvedu u poslovni sistem preduzeća.

 

Na linku ispod, nalaze se dva kratka videa koja će vam dati uvod u neke od funkcija u XenClient Enterprise-u. Ovi video pregledi stavljaju težište na zreo i skalabilan softver za upravljanje serverima, koji nudi jednostavan način da se kreiraju i uvedu virtuelni desktopi, automatizuju bekapi, udeljeno eliminišu izgubljeni uređaji, puste apdejti, i oporavi od katastrofa, sve to uz maksimalno održavanje bezbednosti. Pogledajte video preglede na:

 

http://blogs.citrix.com/2012/05/09/xenclient-enterprise-preview/

 

—————————

Izvor:Objava kompanije IDC, “Populacija mobilnih radnika dostići će 1.3 milijardu do 2015, po IDC-u,” 5. januar, 2012

XenClient je ključna komponenta Citrix-ove ponude rešenja za desktop virtuelizaciju u koja spadaju i proizvodi koji su vodeći na tržištu kao što su Citrix XenDesktop i Citrix XenApp. Zajedno, ova rešenja olakšavaju ljudima da pristupe svojim poslovnim aplikacijama i desktopima sa svakog uređaja s kog požele, uključujući više od dve milijarde PC-a, Mac-ova, laptopova, tableta i smart telefona. XenClient je namenski projektovan da korporativnim laptop korisnicima pruži pogodnosti virtuelnih desktopa u pokretu, čak i kada nisu povezani na mrežu.

Virtual Computer predstavlja idealan izbor za ubrzavanje XenClient strategije. Kompanija koja se nalazi na nekoliko minuta od Citrixovih bostonskih kancelarija, već duže vreme je fokusirana na skalabilna rešenja za centralizovano upravljanje klijentskih hipervizora baziranih na Xen-u. Njihova tehnologija uključuje svetski priznate mogućnosti bekapa, oporavka od katastrofe, snabdevanja, bezbednosti i nadgledanja koje omogućavaju administratorima da jednostavno kreiraju, uvode i sinhronizuju virtuelne desktope koji se izvršavaju na korporativnim laptopovima.

 

“IDC očekuje da će se procenat mobilnih radnika sve više povećavati. Kako kompanije usvajaju desktop virtuelizaciju, biće im sve potrebnije da pruže iste IT usluge radnicima u pokretu kao što to pružaju kancelarijskim radnicima. Rešenja kao što su Citrix XenClient i Virtual Computer mogu da adresiraju tu populaciju. Kombinacija ove dve moćne tehnologije u jedno rešenje ima potencijal da stvarno utiče na tržište, a Citrix i dalje pokazuje veliku posvećenost napredovanja u svojoj strategiji klijentske virtuelizacije”.
- Brett Waldman, Viši istraživački analitičar, Sistemski softver za Oblak i Virtuelizaciju u IDC-u  

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.