Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 11. avgust, 2012
Srodne teme: Vidyo
 

VidyoWay nudi besplatni virtuelni MCU (Multipoint Control Unit) za Polycom, Cisco/Tandberg, LifeSize i Microsoft Lync korisnike

Besplatni servis za povezivanje video conferencing rešenja različitih proizvođača


Hackensack, NJ – 30. juli 2012 – Vidyo, Inc., najbrže razvijajuća kompanija za video conferencing rešenja, upravo je objavila da pravi još jedan revolucionarni korak da bi učinila video komunikaciju između različitih poslovnih sistema univerzalno dostupnom. Servis pod nazivom VidyoWay™ prvi je besplatni servis za povezivanje koji podržava različite proizvođače, i profesionalni kvalitet video konferencija u kojima učestvuje više strana ili se odvija samo između dve tačke. Koristeći jednostavan, samo-posluživ, pristupačan interfejs, VidyoWay povezuje Cisco®, Polycom®, Lifesize®, druge H.323 i SIP-bazirane sobne sisteme, Microsoft® Lync® klijente, mobilne uređaje i telefone. 

 

VidyoWay nudi rešenje za povezivanje između starijih i UC sistema koji se koriste u preduzećima, bez visokih troškova i kompleksnosti na koje nailaze današnji krajnji korisnici. Servis VidyoWay pravi poslovnu zajednicu korisnika rešenja za video konferencije, bez obzira na njihove uređaje, preko besplatnog, zasnovanog na oblaku, sastajališta koje proširuje polje video conferencinga izvan specijalizovanih soba ili ograničenja korisničkih lokacija ili kompatibilnosti tehnologija. Omogućavajući korišćenje usluga video konferencija izvan granica samog preduzeća koje koristi određenu platformu i čineći video conferencing sa drugim poslovnim sistemima podjednako lakim za korišćenje kao što je to audio konferencija, VidyoWay će podstaći brz rast tržišta kroz povećanu upotrebu koja će takođe nadopuniti i ubrzati prodaju i same VidyoConferencing platforme koju nudi kompanija Vidyo. Preduzeća zainteresovana da dobiju poziv za ovaj servis, mogu to da učine prijavljivanjem na Vidyo veb sajtu. Da biste videli demonstraciju servisa VidyoWay kliknite ovde. Za dodatne informacije o rešenju koje nudi Vidyo i demonstraciju u Srbiji, možete da nam se obratite (www.itipo.rs).

 

“Masovnije usvajanje sistema za video konferencije bilo je do sada osujećeno slabim korisničkim iskustvom, visokim troškovima i manuelnim postupcima povezivanja", kaže Ofer Shapiro, direktor i suosnivač kompanije Vidyo. “Poslovni procesi da bi se ostvarila komunikacija sa različitim sistemima vrlo su skupi i komplikovani. VidyoWay nudi stvarno besplatnu povezivost sa starijim sistemima preko besplatne sobe za konferencije u oblaku”.

 

VidyoWay uklanja još jednu prepreku za povezivanje sa drugim sistemima, potrebu za Globalnim Direktorijumom video krajnjih tačaka, stvarajući zajednicu korisnika koji mogu jednostavno da pozovu učesnike iz sopstvenih adresara da bi obezbedili virtuelno sastajalište. Korišćenjem jednostavnog klika za povezivanje, kolege i korisnici mogu da se trenutno pridruže pozivima sa starijih sistema, UC uređaja ili VidyoConferencing rešenja. Za korisnike koji nemaju pristup poslovnim rešenjima za video komunikacije, VidyoWay nudi besplatne mobilne klijente za tablete i pametne telefone.

 

Po čemu se Vidyo razlikuje

Vidyo platforma za komunikaciju i saradnju zasniva se na softveru. Vrlo je fleksibilna i može lako da se prilagodi potrebama individualnih preduzeća i određenih vertikalnih tržišta. Kod patentirane VidyoRouter™ arhitekture primenjuje se Adaptivni Video Layering™, koji dinamički optimizuje video za svaki krajnji korisnički uređaj koristeći prednosti tehnologije za kompresiju zasnovane na H.264 Scalable Video Coding (SVC) standardu i sopstvenih Vidyo patenata. Adaptivni Video Layering eliminiše multipoint kontrolnu jedinicu (MCU) i nudi do sada nedostignutu otpornost na greške, zatim nudi niske vrednosti kašnjenja i izbor odgovarajuće rezolucije da bi se dobio prirodni video, visokog kvaliteta po pristupačnoj ceni, koji radi preko Interneta, LTE i 4G mreža. Platforma omogućava korisnicima da brzo primene poslednje inovacije po pitanju hardvera i nove korisničke uređaje, čineći ga posebno privlačnim za partnere. Vidyo je bio aktivan zagovornik H.264 SVC i SIP videoconferencing saradnje u raznim telima za standarde od 2005. godine. U partnere Vidyo platforme spadaju Ricoh, Google, Hitachi, Teliris i Intel.

 

O kompaniji Vidyo, Inc.
Kompanija Vidyo, Inc. bila je pionir po pitanju personalnog teleprisustva omogućavajući prirodne, HD multi-point video konferencije na tablet računarima, pametnim telefonima, PC i Mac računarima, sobnim sistemima, mrežnim prolazima koji sarađuju sa H.323 i SIP krajnjim uređajima, rešenjima za teleprisustvo i pristupačnim rešenjima za emitovanje zasnovanim na oblaku. Zatražite besplatnu probu Vidyo-a i saznajte više o ovom rešenju na www.vidyo.com, na Blogu ili pratite @vidyo na Twitteru.               

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.