Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 12. avgust, 2012
Srodne teme: Symantec
 

Symantec unapređuje mobilnu produktivnost sa novim mogućnostima zaštite za Android i iOS platforme

Symantec nudi novu zaštitu i upravljanje mobilnim uređajima


MOUNTAIN VIEW, Calif. – 1. avgust, 2012 – Nastavljajuću uspešnu misiju olakšavanja mobilnih inicijativa za poslovne korisnike, Symantec Corp. upravo je objavio značajne novosti u svojoj ponudi mobilnih rešenja koja će omogućiti bezbedno uvođenje mobilne elektronske pošte, mobilnih aplikacija i programa "Donesi Svoj Uređaj" (engl. Bring Your Own Device). Sa ovim novinama, Symantec sada nudi najkompletniju platformu na nivou poslovnih sistema sa unapređenim mogućnostima kod upravljanja uređajima, aplikacijama i zaštiti od pretnji.


U novu i ažuriranu ponudu ulaze sledeći proizvodi i nove mogućnosti:


Sva ova rešenja mogu se nabaviti i u Srbiji preko nekog od zvaničnih Symantec partnera. Za sve dodatne informacije oko nabavke ili demonstracije, možete se obratiti i preduzeću Itipo.

 

Symantec Mobile Security for Android

Po analizi koju je napravio Symantec, State of Mobility Survey¹, 67 procenata kompanija zabrinuto je zbog mogućnosti da se napadi štetnih programa prošire sa mobilnih uređaja na interne mreže. Pored toga, najnoviji Symantec-ov izveštaj Internet Security Threat Report² naznačio je da se broj ranjivosti na mobilnoj platformi povećao za 93 procenata u 2011 i da su pretnje koje ugrožavaju operativni sistem Android u porastu.


Da bi zaštitio Android uređaje koji su povezani na mrežu preduzeća od pretnji od aplikacija i sa Interneta, Symantec je upravo pustio u prodaju rešenje pod nazivom Symantec Mobile Security for Android. Mobile Security for Android koristi Symantec-ovu vlastitu tehnologiju koja prati i analizira milione android aplikacija koje su mogu dobiti na raznim portalima širom sveta. Uz podršku Symantec-ove neprevaziđene mreže Globalne Inteligencije, Mobile Security for Android koristi Symantec-ovu tehnologiju za otkrivanje zlonamernih programa koja je već isprobana sa Norton Mobile Security-jem i štiti već milione Android uređaja.


Symantec Mobile Management for Configuration Manager

Sa kompletiranom integracijom s kompanijom Odyssey Software, bivši Odyssey Athena proizvod sada je Symantec Mobile Management for Configuration Manager. Symantec sada nudi tri opcije uvođenja rešenja za upravljanje mobilnim uređajima (Mobile Device Management - MDM) – zasebno MDM rešenje, integrisano MDM rešenje s Altiris IT Management Suite-om kompanije Symantec i integrisano MDM rešenje za Microsoft System Center Configuration Manager. Ove opcije nude skalabilno, poslovno MDM rešenje i upravljanje krajnjim uređajima integrisano sa dve najšire primenjene upravljačke platforme. 


Symantec Mobile Management

Svi Symantec-ovi proizvodi za upravljanje mobilnim uređajima sada se integrišu sa vodećim poslovnim email klijentom za Android – NitroDesk TouchDown – da bi obezbedili sigurne mobilne email servise, dodatno omogućavajući bezbedno usvajanje Android uređaja u preduzeću. 


Symantec Mobile Management sada nudi agentsko upravljanje na nivou poslovnog sistema za Windows Phone 7 uređaje, nadopunjujući postojeću podršku za Android i iOS. Sa ovom mogućnošću, kompanije sada mogu da obezbede ujednačenu sigurnost i upravljanje na najpopularnijim platformama, uvedu mobilne aplikacije i sadržaj, i učine bezbednim korporativne podatke na tim uređajima. 


Nukona App Center from Symantec

Nukona App Center from Symantec sada nudi mogućnost da aplikacije i podatke na iOS uređajima učini bezbednim sa FIPS 140-2 sertifikovanom enkripcijom, čineći Symantec jednim od retkih proizvođača koji mogu to da ponude danas. Zahvaljujući ovoj mogućnosti, iOS uređaji mogu se koristiti u državnim organizacijama i drugim regulisanim industrijama kao što su finansijski i zdravstveni sektori, pomažući tim organizacijama da budu usaglašene sa raznim regulativama i inicijativama. Nukona App Center nudi bezbedno upravljanje aplikacijama i sadržajem za iOS i Android uređaje i sada podržava aplikacije napravljene korišćenjem radne platforme nezavisnih proizvođača kao što su Appcelerator i PhoneGap. 


Symantec PGP Viewer za Android

Nadovezujući se na uspeh proizvoda Symantec PGP Viewer for iOS, Symantec sada nudi Symantec PGP Viewer za Android da bi pružio mogućnost čitanja enkriptovanih mailova na Android uređajima. Raspoloživ za skidanje sa stranice Google Play Marketplace, PGP Viewer za Android radi u saradnji s PGP Universal Server-om Symantec-a.


   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.