Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 19. avgust, 2012
Srodne teme: PaloAlto
 

Različiti modeli prošli rigorozna testiranja koja simuliraju realne uslove u današnjim korporativnim mrežama i zadovoljli kriterijume koje je postavio ICSA Labs

Palo Alto Networks firewall prošao ICSA Labs sertifikaciju


Santa Clara, CA - 18. avgust 2012 - Palo Alto Networks™, kompanija koja se bavi bezbednošću mreža, upravo je objavila da su njeni modeli firewalla nove generacije, serije PA-500, PA-2000 i PA-4000, temeljno testirani i zvanično sertifikovani po kriterijumima koje je postavio ICSA Labs, nazavisno odeljenje Verizon-a. Svaka serija firewalla sledeće generacije testirana je i položila je sertifikacione ICSA Labs kriterijume verzije 4.1x Modularnog Firewall proizvoda opšte namene, u korporativnoj kategoriji.

 

“Proizvodi koje testira ICSA Labs moraju da se pokažu u rigoroznim testnim okruženjima koje su naši inženjeri isprojektovali da bi simulirali korporativne mreže u realnom svetu”, rekao je Brian Monkman, rukovodilac programa za perimetarsku bezbednost, ICSA Labs. “Ispunjavanjem naših sertifikacionih zahteva u korporativnoj kategoriji, Palo Alto Networks firewall-ovi sledeće generacije uspeli su da zadovolje najstrože bezbednosne standarde i pruže snažnu bezbednosnu zaštitu uz maksimalno smanjivanje rizika”.

 

“Uprkos reljefu pretnji koji se stalno menja, naš cilj je da obezbedimo da naši korisnici ostvare ujednačenu bezbednost i primenu politika po celoj mreži”, rekao je Chris King, direktor marketinga proizvoda, Palo Alto Networks. “ICSA Labs sertifikacija jasno naznačava posvećenost kompanije da svojim korisnicima konstantno isporučuje inovacije u platformi firewalla sledeće generacije. S obzirom da oni stalno procenjuju nivo rizika u svojim mrežama, naša uloga ostaje da im omogućimo bezbedno i vidljivo korišćenje svih tipova mrežnih i Internet aplikacija”.

 

Palo Alto Networks firewall sledeće generacije (NGFW - Next-Generation Firewall) omogućava vidljivost i kontrolu nad aplikacijama, korisnicima i sadržajem unutar firewall-a korišćenjem sopstvene namenski projektovane hardverske i softverske arhitekture. Palo Alto Networks NGFW platforma zadovoljava široki raspon zahteva bezbednosti mreže, od data centra do mrežnog perimetra, kao i distribuiranog modela preduzeća, koji uključuje filijale i sve veći broj mobilnih uređaja. 

 

Serije NGFW koje je ICSA Labs testirao i sertifikovao uključuju:

  • Seriju proizvoda PA-4000: Idealni za primenu na Internet prolazu velike brzine unutar korporativnih okruženja. Ove platforme visokih performansi projektovane su tako da pruže korporativnu firewall zaštitu po protočnim brzinama do 10 Gbps koristeći odvojeno procesiranje za mrežne funkcije, bezbednost, ispitivanje sadržaja i upravljanje. Palo Alto Networks PA-4000 serija koristi 10 Gbps zadnju štampanu ploču (engl. backplane) za bržu komunikaciju između procesora, i fizičko razdvajanje ravni za podatke i kontrolu, čime se postiže da je uvek omogućen pristup upravljanju, bez obzira na saobraćajno opterećenje. 
  • Seriju proizvoda PA-2000: Idealni za primenu na Internet prolazu velike brzine unutar većih poslovnica i u preduzećima srednje veličine za ostvarivanje bezbednosti mreže i zaštite od pretnji. Isporučuje bezbednost firewall-a sledeće generacije koristeći odvojeno procesiranje i memoriju za mrežne funkcije, bezbednost, prevenciju pretnji, URL filtriranje i upravljanje. Serija PA-2000 koristi zadnju štampanu ploču velike brzine za bržu komunikaciju između procesora, i fizičko razdvajanje ravni za podatke i kontrolu, čime se postiže da je uvek omogućen pristup upravljanju, bez obzira na saobraćajno opterećenje.
  • Seriju proizvoda PA-500: isporučuje bezbednost firewall-a sledeće generacije na Internet prolazima unutar srednjih do većih poslovnica i preduzeća srednje veličine. PA-500 štiti korporativne mreže koristeći procesiranje visokih performansi i odvojenu memoriju za mrežne funkcije, bezbednost, prevenciju pretnji, URL filtriranje i upravljanje. 
I korisnici u Srbiji imali su prilike ovog leta da se upoznaju s načinom rada Palo Alto Networks firewalla sledeće generacije na radionicama koje su organizovane u Itipu. Izveštaje sa ovih radionica možete videti ovde i ovde. Za mogućnost besplatnog testiranja ovog uređaja u vašem okruženju, obratite se Itipu ili nekom od sertifikovanih partnera.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.