Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 8. decembar, 2012
Srodne teme: PaloAlto
 

Novi proizvodi i nova verzija operativnog sistema najznačajniji u istoriji ove kompanije koja je uvek bila posvećena inovacijama

Palo Alto Networks nastavlja sa inovacijama


Beograd, 8. decembar 2012. Palo Alto Networks™, poznati proizvođač rešenja za bezbednost mreža čiji firewall uređaji postaju sve popularniji i u Srbiji, upravo je objavio više noviteta koji uvećavaju prednost ove kompanije na polju firewalla sledeće generacije i zaštite mrežnih sistema, baveći se sada današnjim mešovitim virtuelizovanim i fizičkim korporativnim mrežama i omogućavajući po prvi put ne samo otkrivanje već i sprečavanje savremenih zlonamernih programa.

 

Ova objava označava najveće lansiranje novih proizvoda u istoriji Palo Alto Networksa i obuhvata sledeće novitete: 

  • Nova VM-serija – virtuelizovana platforma firewalla sledeće generacije koja uvodi mrežnu bezbednost u okruženje virtuelizovanih data centara
  • Pretplata na WildFire prevenciju od savremenih zlonamernih programa koja podiže letvicu na tržištu sličnih rešenja koja su se do sada fokusirala samo na otkrivanje pretnji
  • Serija PA-3000 – nova, srednja po jačini, sledeća generacije platforme hardverskih firewalla
  • Uređaj M-100 – zasebni uređaj visokih performansi za upravljanje u sistemu više Palo Alto Networks firewalla

 

Svi ovi novopredstavljeni proizvodi već uključuju verziju PAN-OS-a 5.0, koja takođe donosi preko 60 novih funkcija sa fokusom na rešavanju jedinstvenih bezbednosnih mrežnih problema u okruženju oblaka, skaliranja i lakšeg upravljanja mrežnom bezbednošću u velikim korporativnim okruženjima, unapređenju IPv6 mogućnosti i povećanom kontrolom kod upravljanja sve većom količinom SSL saobraćaja u preduzeću.

 

Bezbednost sledeće generacije u virtuelizovanom data centru i oblaku
Nova VM-serija Palo Alto Networks-a ključna je komponenta u sveobuhvatnom pristupu bezbednosti mreže u virtuelizovanim data centrima. Koristeće tehnologiju sledeće generacije firewall-a koja se zasniva na aplikacijama, korisnicima i sadržaju, nudi, unutar hosta, bezbedno odvijanje rada aplikacija data centra bez obzira na port ili protokol. PAN-OS 5.0 dodaje značajne upravljačke mogućnosti rešenjima virtuelizovanih data centara, kao što je mogućnost da se politike zasnovane na korisnicima i aplikacijama vežu za virtuelnu mašinu ili uvođenje servera preko automatizacije oblaka ili alatki za orkestraciju. Pored toga, nova funkcija, dinamički objekti, omogućava da bezbednosne politike prate virtuelne mašine čak i kada tehnologije za živu-migraciju pomeraju te VM-e između hostova.

 

Novo ažuriranje sistema za prevenciju pretnji
Palo Alto Networks od sada nudi i pretplatnički servis za WildFire sistem za prevenciju od zlonamernih programa. Novi servis pruža pretplatnicima odziv u roku jednog sata za isporuku potpisa za zaštitu od savremenog malvera i integrisani sistem logova i izveštaja na uređaju. Poboljšano vreme odziva obezbediće da korisnici Palo Alto Networks firewalla budu zaštićeni od štete koju mogu da naprave pretnje “nultog dana” i ciljani napadi.

Deo koji se odnosi na analizu i obaveštavanje WildFire sistema i dalje će da postoji kao besplatan servis za sve Palo Alto Networks korisnike. WildFire koristi postojeće prednosti Palo Alto Networks firewalla sledeće generacije da otkrije savremene, do tada nepoznate zlonamerne programe po svim aplikacijama, ne samo na web-u i u elektronskoj pošti. Do danas, WildFire je otkrio više od 70.000 novih zlonamernih datoteka koje nisu bile prepoznate od strane postojećih antivirusnih rešenja.

 

Besplatno testiranje Palo Alto Networks firewalla
Korisnici u Srbiji imaju mogućnost da testiraju Palo Alto Networks firewall uređaje sledeće generacije u svom okruženju i da dobiju uvid u to šta se stvarno dešava na njihovoj mreži. Obratite nam se za probnu vožnju ovih uređaja na office@itipo.net  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.