Članak je dodao: Administrator | Datum objave: 15. februar, 2013
Srodne teme: PaloAlto
 

U Gartnerovom izveštaju za 2013. godinu Palo Alto Networks još više povećao prednost

U Gartnerovom izveštaju za 2013. Palo Alto Networks učvrstio lidersku poziciju


Poznata konsultantska kuća, Gartner, inc, upravo je objavila svoj Magic Quadrant izveštaj za firewall rešenja u enterprise mrežama. Palo Alto Networks ponovo je pozicioniran u liderskom kvadrantu, povećavši prednost u odnosu na konkurentska rešenja, pogotovo po pitanju vizije koju nudi. Osnovni koncept je identifikovanje aplikacija bez obzira na port, protokol i tehnike „skrivanja“ koje aplikacija koristi, prepoznavanje korisnika i postavljanje politika i pravila za kontrolu korišćenja aplikacija od strane prepoznatih korisnika. Samo na ovakvim principima mogu da se iskoriste sve prednosti koje poslovne i Web 2.0 aplikacije nude, uz maksimalno očuvanje bezbednosti sistema. Ako ste zainteresovani da pročitate ceo izveštaj, to možete uraditi ovde. U analizi je moguće pronaći dosta interesantnih opažanja, među njima i ova tri:

 

  1. Gartnerov izveštaj upućuje korisnike šta je to što bi trebalo da ocenjuju prilikom analize mogućnosti firewall uređaja sledeće generacije (next-generation firewall - NGFW). Po Gartneru, “Sve kompleksnije i naprednije pretnje, dovele su do opšte potražnje mogućnosti firewall-a sledeće generacije. Kupci bi trebalo da se fokusiraju na kvalitet, a ne na kvantitet funkcija. Istovremeno, važna je i vizija i planovi razvojnih timova koji stoje iz rešenja.”
  2. Izveštaj takođe navodi da se firewall uređaji sledeće generacije sve češće kupuju i instaliraju: “Manje od 10% Internet konekcija obezbeđuju se danas korišćenjem NGFW. Do 2014. godine, taj procenat popeće se na 35% instalirane baze, a kod 60% novokupljenih uređaja biće to NGFW.”
  3. Gartner izveštava da korisnici obično neće tražiti da bezbednosni uređaj koji štiti mrežu bude od istog proizvođača kao ostali mrežni uređaji, tj. da to bude homogeno okruženje istog proizvođaća, potkrepljujući tu tvrdnju izveštajem koji pokazuje da „Do 2015. godine, više od 75% preduzeća će, za bezbednost svoje mreže, tražiti rešenje proizvođača koji je različit od onoga čiji proizvodi čine njihovu infrastrukturu.“

 

Zahvaljujući svojim karakteristikama, zatim sertifikovanim partnerima i mogućnosti testiranja uređaja, Palo Alto Networks firewall uređaji sve češće su prvi izbor i korisnika u Srbiji i Crnoj Gori. Ako ste zainteresovani za više informacija, ako želite da učestvujete na nekoj od radionica koje organizujemo ili ako želite da testirate uređaj u svom okruženju, obratite nam se na mail office@itipo.net  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.