Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 5. mart, 2013
Srodne teme: IronKey
 

Imation ujedinjuje portfolio rešenja za mobilnu bezbednost oko IronKey brenda

Imation IronKey rešenja za mobilnu bezbednost


Imation Corp., kompanija koja posluje na globalnom tržištu nudeći skalabilne sisteme za skladištenje i rešenja za bezbednost podataka, upravo je objavila da će nova strategija njihovog portfolia Mobilne Bezbednosti biti oformljena oko poznatog IronKey™ brenda (www.ironkey.com). U arhitekturi novog brenda koristiće se Imation IronKey za rešenja koja se tiču bezbednosti podataka, identiteta i bezbednog radnog prostora za korporativne i tzv. „government“ korisnike u državnim institucijama.  

 

Imation IronKey portfolio sadrži čuvene IronKey proizvode, tehnologiju i ekspertizu koji su – zajedno sa resursima MXI Security™ i ENCRYPTX™ – postali osnova Imation Mobilne Bezbednosti kada je Imation kupio IronKey hardverski deo bezbednog skladištenja u 2011. godini. Iako ga je Imation u početku koristio kao brend pod licencom, IronKey je sada u potpunosti u vlasništvu Imation-a. Aktuelni IronKey, Inc., koji omogućava bezbedan pristup korporativnim javnim i privatnim oblacima, koristi novi brend Marble Cloud, Inc.

 

Imation je objavio i raspoloživost nove generacije IronKey™ S250 i D250 flash drajvova sa hardverskom enkripcijom. Dobro poznati kao „Najbezbedniji flash drajvovi na svetu“ (The World’s Most Secure Flash Drives™), novi IronKey ima bolje performanse, novo dizajnirani kontrolni pano i nove mogućnosti udaljenog upravljanja u sklopu svoje arhitekture visoke bezbednosti.

 

IronKey S250 i D250 flash drajvovi raspoloživi su u Basic, Personal i Enterprise edicijama za korporativno i lično korišćenje. IronKey flash drajvovi nude moćnu zaštitu od gubitka podataka i provereni su u skladu sa strogim Security Level 3 zahtevima FIPS 140-2 standarda, i u potpunosti podržavaju korporativne i državne zahteve za usaglašenošću sa standardima.

 

Personal i Enterprise edicije imaju ugrađenu zaštitu identiteta koja omogućava korisnicima da bezbedno surfuju webom, i IronKey „trezor“ za lozinke gde se smeštaju i štite lozinke korisnika. Enterprise edicija pridodaje i centralizovanu udaljenu administraciju flash drajvova preko bezbednosne konzole koja se nalazi u Imation oblaku, i podržava upravljanje kompletnim životnim ciklusom uvođenja i upravljanja od nekoliko desetina do hiljada bezbednih flash drajvova.

 

Ako želite da dobijete više detalja i praktičnu isprobate mogućnosti Imation IronKey flash drajvova, obratite nam se na office@itipo.net  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.