Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 30. mart, 2013
 

Coraid se pridružuje OpenStack projektu. Ovi drajveri omogućiće da se javni, privatni i hibridni oblaci bazirani na OpenStack-u, integrišu sa Coraid EtherDrive i EtherCloud platformama

OpenStack uključuje drajvere za Coraid za softverski definisano skladištenje


Coraid, vodeći ponuđač softverski definisanih rešenja za skladištenje, upravo je objavio da je doprineo OpenStack Block Storage projektu sa drajverima za ATA-over-Ethernet (AoE) i Coraid EtherCloud. Drajver za AoE omogućava pristup sistemu za skladištenje preko beskonekcionog, masivno paralelnog 10 Gigabitnog Eterneta, pružajući performanse superiorne u odnosu na one koje nude dosadašnje mreže kod sistema za skladištenje. Ovi drajveri će omogućiti da se javni, privatni i hibridni oblaci bazirani na OpenStack-u besprekorno integrišu sa Coraid’s EtherDrive i EtherCloud platformama da bi se obezbedili skalabilni, automatizovani servisi skladištenja. Coraid je takođe objavio da se pridružio OpenStack zajednici kao korporativni sponzor. 

 

OpenStack je postao popularna platforma infrastruktura-kao-servis za graditelje oblaka koji dizajniraju automatizovane softvreski definisane arhitekture. Coraid već dugo sarađuje sa open source zajednicom, i radili su s dugogodišnjim partnerom Alyseo da bi razvili OpenStack Block Storage integraciju. Coraid je prva komercijalna platforma za skladištenje koja kombinuje horizontalno proširivi block storage sa moćnim politikama za automatizovano upravljanje sistemom za skladištenje, nudeći tako idealne blokove izgradnje za savremene data centre.

 

Coraid-ovi drajveri integrišu se s OpenStack Block Storage-om omogućavajući korisnicima da kreiraju i upravljaju volumenima na Coraid EtherDrive skladištu. Kod integracije koriste se moćne REST API funkcije, koje obezbeđuje Coraid EtherCloud, koje otvaraju sve aspekte kreiranja skladišnog prostora i operativnog upravljanja za kontrolu putem programiranja. EtherCloud nudi takođe moćan sistem polisa i automatizaciju koji omogućavaju snabdevanje korporativnim skladišnim prostorom jednim klikom, čime se pojednostavljuje upravljanje kapacitetima i performansama. To daje mogućnost IT administratorima da smanje vreme stavljanja infrastrukture na raspolaganje s nedelja na minute. Korišćenjem EtherCloud-a, administratori mogu da isporuče prostor za skladištenje kao servis koji automatski kreira volumene sa određenim performansama i zadatim procentom raspoloživosti, uključujući ubrzavanje korišćenjem flash drajvova i redundantnih konfiguracija (bez "single-point-of-failure" tačaka). 

 

“OpenStack je vodeća open source platforma za izgradnju javnih i privatnih oblaka”, kaže Mark Collier, COO u OpenStack fondaciji. “Kod Coraid-ovog doprinosa AoE drajvera OpenStack-u koristi se arhitektura priključivanja u OpenStack-u koja omogućava korisnicima da izaberu najbolje tehnologije koje će zadovoljiti njihove poslovne potrebe. Kao sponzor fondacije, Coraid podržava naše napore da učinimo rešenja otvorenog koda za izgradnju oblaka još privlačnijim za preduzeća i ponuđače usluga”.

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.