Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 16. jun, 2013
 

XenDesktop 7 omogućava korišćenje virtuelizovanih Windows aplikacija i desktopa na bilo kom prenosnom uređaju

Novi Citrix XenDesktop 7 unapređuje strategiju mobilnog poslovanja


Citrix je upravo objavio novu verziju Citrix XenDesktop-a, vodećeg rešenja za virtuelizaciju desktopa i aplikacija. XenDesktop 7 prvo je izdanje projekta Avalon, multifazne inicijative za isporuku Windows-a kao servisa iz oblaka. XenDesktop 7 nudi integrisanu mobilnost Windows aplikacija i desktopa, jednostavniju implementaciju i upravljanje - sve to kroz novu arhitekturu oblaka. Postojeći XenDesktop i Citrix XenApp korisnici otkriće da se nova arhitektura implementira lakše nego ikada, a da su upravljanje i podrška korisnika takođe pojednostavljeni. XenDesktop 7 predstavlja najbolje i najpouzdanije rešenje na polju virtuelizacije aplikacija i desktopa, i omogućava da svako preduzeće doda opciju korišćenja svojih aplikacija i desktopa na bilo kom mobilnom uređaju, isporučujući ih kao servis iz oblaka.Nove HDX Mobile™ tehnologije donose intuitivno iskustvo usklađeno sa iskustvom korišćenja mobilnih uređaja

Preduzeća su pod stalnim pritiskom da odgovore na zahteve sve mnogobrojnije mobilne radne snage. Međutim, u većini preduzeća koriste se Windows aplikacije koje nikada nisu ni zamišljene da se koriste na mobilnim uređajima. Revolucionarne tehnologije u XenDesktop-u 7 omogućavaju da svaka Windows aplikacija funkcioniše intuitivno i transparentno i na mobilnim uređajima, dajući prirodno iskustvo na uređajima bilo kog tipa:

 

 • Inovativne mogućnosti ekrana na dodir prevode višestruke dodire i prevlačenja prstom u komande navigacije i pomeranja ekrana.
 • Kontrole menija uređaja usmeravaju interakciju s aplikacijom prevodeći i prilagođavajući spuštajuće liste i složenu navigaciju mišem.
 • Moćne tehnologije kompresije i redirekcije automatski se podešavaju da bi se prilagodile mobilnim širokopojasnim mrežama.
 • HDX tehnologije, vodeće u industriji, sada u potpunosti uključuju H.264 kompresiju za povećanje od 100 posto efikasnosti u WAN pojasnom opsegu.
 • Nove mogućnosti HDX kompresije dinamički optimizuju rezoluciju prenosa full HD videa tako da može da se gleda preko 3G mobilnih mreža.
 • Novi Citrix StoreFront interfejs ujedinjuje i čini bezbednim pristup aplikacijama i desktopima preko prirodnog korisničkog iskustva - bilo da je korisnik na korporativnoj mreži ili izvan kancelarije, preko Citrix NetScaler® Gateway rešenja.

 

Jednostavan za implementiranje, upravljanje i podršku


XenDesktop 7 pojednostavljuje administraciju i operacije s namenski napravljenom konzolom za upravljanje i uvođenje virtuelnih aplikacija i desktopa:

 

 • Pojednostavljene procedure i automatizovana provera konfiguracije da bi se eliminisalo do 80 posto vremena i truda da se uvedu novi servisi.
 • Instalacija vođena čarobnjacima traje manje od 20 minuta i sistem je spreman za rad.
 • Napredne mogućnosti upravljanja u oblaku nude namensku help desk konzolu i dijagnostiku u realnom vremenu s EdgeSight-om, alatima za analizu iskustva krajnjeg korisnika.

 

Arhitektura u stilu oblaka projektovana za automatizaciju i skaliranje


XenDesktop 7 integriše vodeće XenApp i VDI desktop tehnologije virtuelizacije u unificiranu FlexCast arhitekturu upravljanja (FlexCast Management Architecture - FMA) kao najskalabilnije rešenje za isporučivanje Windows aplikacija i desktopa kao servisa iz oblaka.

 

 • Pojednostavljena arhitektura može da isporučuje Windows Server (RDS) ili VDI desktope iz jedne konzole, ubrzavajući uvođenje u produkciju za više od 80 procenata.
 • Automatizovani alati za migraciju fizičkih aplikacija u virtuelne uz pomoć Citrix AppDNA softvera za ubrzanu migraciju aplikacija smanjuje vreme za 90 procenata u odnosu na manuelnu proveru migracije.
 • Moćne, nove administracijske funkcije automatizuju uobičajene poslove uz istovremenu integraciju konfigurisanja upravljanja profila, StoreFront, optimizacije objavljivanja i skladištenja.
 • Napravljeno na otvorenoj platformi koja može da se postavi na bilo kom hipervizoru ili rešenju za upravljanje u oblaku, uključujući Citrix CloudPlatform™, iza koje stoji Apache CloudStack, ili Amazon Web Services

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.