Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 9. jul, 2013
Srodne teme: PaloAlto
 

Lanac prodavnica prehrambenih proizvoda iskoristiće sve prednosti firewall uređaja sledeće generacije

SPAR Austria izabrao Palo Alto Networks


Palo Alto Networks, kompanija koja se bavi bezbednošću mreža, upravo je objavila da je SPAR Austria Group, jedan od najpoznatijih lanaca trgovina sa prehrambenim proizvodima u Austriji, izabrao i implementirao Palo Alto Networks bezbednosnu platformu u cilju identifikacije, kontrole i bezbednog omogućavanja korišćenja aplikacija na svojoj mreži.

 

“Palo Alto Networks tehnologija omogućava nam da tačno identifikujemo i kontrolišemo aplikacije po korisniku, skeniramo sadržaj da bismo zaustavili pretnje u realnom vremenu i sprečili oticanje poverljivih podataka. Firewall uređaji sledeće generacije ovog proizvođača pomažu nam da izgradimo granularne bezbednosne politike usmerene na ključne procese u našem poslovanju i da bezbedno kontrolišemo aplikacije, umesto da koristimo pristup "blokiraj sve ili ništa" koji nude tradicionalni uređaji za blokiranje portova”, rekao je Kristijan Brenštajner, arhitekta tehnologije SPAR Austria grupe.

 

SPAR Austria prvo je nameravala da nabavi i implementira stateful inspection firewall rešenje. Međutim, posle testiranja i ocenjivanja raznih firewall platformi, Palo Alto Networks bezbednosna platforma sledeće generacije pojavila se kao jasan izbor zbog funkcija za oblikovanje saobraćaja i logova, kao i zbog integrisanog URL-filteringa, antivirusa i IDP bezbednosnih funkcija, koje eliminišu potrebu za raznim dodatnim bezbednosnim rešenjima. Takođe, SPAR bezbednosni tim visoko je ocenio mogućnost kreiranja politika zasnovanih na aplikacijama i kvalitet izveštaja. 

 

Primena koja se sastoji od PA 5050 firewall-a na Internet prolazu i u data centru, filtrira 2 Terabajta saobraćaja na dnevnom nivou.

 

O kompaniji SPAR Austria

SPAR, kompanija koja je 100% u privatnom vlasništvu, jedna je od najmodernijih i najinovativnijih Austrijskih trgovinskih kompanija. Osnovni biznis grupe u Austriji i u inostranstvu (severna Italija, Slovenija, Mađarska, Češka i Hrvatska) je maloprodaja prehrambenih proizvoda. U SPAR-u je zaposleno 75.000 ljudi. U 2012, SPAR Austria Group (uključujući Hervis i SES) dostigla je promet od 12,6 milijardi evra u Austriji i inostranstvu. Poslovanje prehrambrenom robom u maloprodaji u Austriji doprinelo je sa 5,6 milijardi evra. Po Nielsen-u, SPAR drži 29,6% tržišta u Austriji.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.