Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 27. avgust, 2013
 

Sistem WildFire sada štiti sve rasprostranjenije Android uređaje od naprednih pretnji

Palo Alto Networks Wildfire štiti Android uređaje od pretnji sa Interneta


Prema izveštaju IDC-a, Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, Android je zadržao svoju prvu poziciju u drugom kvartalu 2013 sa 79,3% udela na tržištu sa isporučenih 187,4 miliona uređaja.

 

Sa tako visokim udelom na tržištu, popularnost Android uređaja postaje atraktivna meta za cyber kriminalce.

 

Po istraživanju preduzeća ESET, od 2011 do 2012, broj Android malwarea porastao je 17 puta, dok je prema izveštaju Trend Microa, obavljenog početkom avgusta ove godine, broj malicioznih i visokorizičnih Android napada narastao 40 posto u proteklim mesecima. Broj napada na kraju drugog kvartala narastao je na 718.000 dok je na kraju prvog kvartala ove godine iznosio 509.000.

 

PaloAlto Networks trenutno pokriva preko 300.000 elemenata Android malwarea. Za razliku od ostalih proizvođača na tržištu koji su fokusirani na korisničke uređaje i ono što se događa na njima, kako bi to onda mogli ubuduće sprečiti, PaloAlto Networks WildFire hvata malware na mreži ili „u divljini“, i tako ga aktivno analizira u virtualnom Android sistemu. Na taj način, proaktivno može da štiti mrežu i uređaje od APK baziranog malwarea. U „zatvorenoj kutiji“ WildFire nadgleda ponašanje malicioznog malwarea, i nakon toga generiše zaštitu za njega i distribuira ga globalno kao novootkriveni malware. Pretplatom na WildFire takve zaštitne definicije i kod možete da dobijete u roku od 30 minuta od otkrivanja malwarea!

 

WildFire vam pruža forenzički pristup i analizu za sve maliciozne datoteke viđene na vašoj mreži. WildFire portal dostupan je svim WildFire korisnicima. To vam pruža mogućnost da vidite:

  • Maliciozne aktivnosti
  • Domene koje je uzorak posetio
  • Dokumente koje je kreirao
  • Zaražene unose u registru

 

Korisnici WildFire servisa ujedno imaju i pristup integrisanom pristupu logovima i izveštajima kroz standardni Palo Alto Networks korisnički interfejs ili kroz opciju Panorame. Ta integracija sa logovima čini ga vrlo laganim za brzo povezivanje malwarea sa korisnicima, aplikacijama, URL-ovima, datotekama ili drugim pretnjama koje zahtevaju brzu reakciju ili menjanje pravila radi sprečavanja novih napada.

 

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte! Pročitajte više o ovoj temi na: http://www.securityweek.com/palo-alto-networks-helps-enterprises-combat-malicious-android-apps  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.