Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 2. novembar, 2013
Srodne teme: Citrix
 

NComputing unapređuje Citrix HDX iskustvo nudeći rešenje bogato mogućnostima, sa povećanom bezbednošću i celovitom strategijom

Poboljšana N-serija NComputing tankih klijenata povećava snagu Citrix Desktop virtuelizacije


NComputing, lider u ubrzavanju usvajanja virtuelizacije desktopa, upravo je objavio izlazak nove verzije softvera za menadžment i firmvera za svoju N-seriju tankih klijenata. N-serija prilagođena za podršku Citrix HDX™ protokola, koristi jedinstvenu NComputing-ovu System on Chip (SoC) tehnologiju. Dizajnirana s proširenim mogućnostima bezbedne mobilnosti i raspoloživa odmah, nova, ažurirana verzija softvera N-serije povećava resurse i produktivnost za IT odeljenja i krajnje korisnike, jer donosi brojna unapređenja performansi.

 

Pritisci tržišta, ograničenja u budžetu i mobilni korisnici razlozi su što sve više radnih organizacija razmišlja o virtuelizaciji desktopa kao mogućoj alternativi za tradicionalni način korišćenja PC računara. Kroz jedinstvenu kombinaciju jednostavnosti, performansi i dodatnih vrednosti, NComputing uklanja prepreke i ubrzava usvajanje virtuelizacije desktopa za današnje inicijative visokog prioriteta uključujući mobilnost, BYOD i migraciju na tanke klijente sa PC-jeva i laptopova koji mogu da budu skupi i komplikovani za upravljanje. N-serija dobila je veliki zamah od svog inicijalnog predstavljanja pre samo godinu dana i nastavlja da postavlja nove standarde za odnos cene i performansi koje se mogu očekivati od tankog klijenta.

 

Tanki klijenti N-serije, koji uključuju N500, N500w, i N400, nastavljaju da predvode tržište virtuelizacije desktopa i brzo postaju de-facto rešenje za tanke klijente koji menjaju PC-je u Citrix infrastrukturi. Sada, N-serija ispunjava potrebe za modernim računarskim scenarijima. Funkcije koje su ugrađene u novi firmver 1.5.0 N-serije uključuju:

 

Puna podrška za mobilnost sa enterprise nivoom bezbednosti

N-serija donosi zlatni standard po pitanju bezbednosti wireless tehnologije sa protokolima WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise i 802.1x autentikacijom preko LAN-a i wireless LAN-a, podršku za skriveni SSID i ostalo. Poboljšanja namenjena zdravstvenim organizacijama koje traže alternativu korišćenju nepouzdanih, skupih i neekonomičnih laptopova za pristup poverljivim informacijama pacijenata, mogu da iskoriste i finansijske, državne i druge ustanove kojima je informaciona bezbednost bitna.   

 

Povećajte produktivnost korisnika i uštedu IT vremena

N-serija nudi jednostavniji, lakši i pametniji način za upravljanje korisničkim tankim klijentima preko novog, robusnog sistema za ažuriranje firmvera. Novi vSpace Management Center 3.3.1 omogućava IT administratorima da centralno upravljaju i ažuriraju firmver N-serije, skraćujući vreme potrebno za pristup unapređenim radnim prostorima i aplikacijama, što omogućava krajnjim korisnicima da nastave da rade uz punu produktivnost.

 

Iskoristite na brz način najnovije Citrix tehnologije

Jedinstveni odnos između kompanija NComputing i Citrix omogućava NComputing-u da najbrže ponudi podršku za najnovije Citrix-ove tehnologije. Firmver 1.5.0 N-serije uključuje najnoviju verziju Citrix Receiver™-a za Linux (verzija 12.5.2). Novi firmver takođe uvodi zvaničnu podršku za XenApp 6.5 Feature Pack 2 i VDI-in-a-Box 5.2. Sposobnost NComputing-a da brzo podrži poslednje Citrix-ove tehnologije obezbeđuje da IT odeljenja mogu uvek da ponude najnovije i najbrže HDX iskustvo svojim korisnicima.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.