Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 10. novembar, 2013
 

Skalabilna referentna arhitektura postavlja novi standard za integritet, bekap i vreme vraćanja podataka

Coraid i CommVault - provereno rešenje za bekap velikih količina podataka


23. oktobar 2013 - Coraid, vodeći ponuđač horizontalno proširivih Ethernet sistema za skladištenje podataka, upravo je objavio da se zajednički testirano rešenje za bekap sa CommVault-om, predstavljeno 31. januara 2013, koristi sve više od strane kako krajnjih korisnika tako i partnera u partnerskom kanalu. Preduzeća kao što su Chipotle, HealthCare At Home i Sony Entertainment posebno su istakla jednostavnost uvođenja i lakoću upravljanja ovim zajednički sertifikovanim rešenjem. Sistem integratori kao što je Oriium u Velikoj Britaniji, u Coraidu vide mogućnost da ponude provereno, cenovno pristupačno rešenje koje zadovoljava zahteve korisnika za bekapom i brzim vraćanjem kopija podataka.

 

“Partnerstvo između CommVault-a i Coraid-a predstavlja primer šta može da se uradi kombinovanjem najboljih proizvoda u klasi, u otvorenoj arhitekturi sistema za skladištenje”, rekao je Doug Dooley, potpredsednik odeljenja za upravljanje proizvodima u Coraid-u. “Ove dve kompanije zajedno rešile su glavnu prepreku s kojom su se IT odeljenja tradicionalno borila. Zajednička moć i jednostavnost jedinstvene platforme za upravljanje podacima i skladištenjem čini postavljanje i upravljanje lakšim nego ikada do sada”.

 

Zaštita podataka ostaje jedan od najvećih izazova za IT odeljenja u preduzećima, sa rastućim količinama podataka koje zahtevaju duže vreme koje treba odvojiti za bekap i dodatne troškove za upravljanje. Mogućnosti CommVault-ovog Simpana softvera dobro se slažu sa pouzdanošću, jednostavnošću i skalabilnošću Coraid storidža. Nudeći funkcije kao što su deduplikacija na strani izvora podataka i replikacija, CommVault Simpana softver omogućava administratorima da češće prave bekap bez drastičnog povećavanja potreba za skladišnim prostorom ili vremena bekapa. Coraid i CommVault rešavaju takođe i probleme sa zagušavanjem linka nudeći mogućnost nadogradnje konektivosti radi obezbeđivanja većeg protoka, po potrebi.

 

Da bi pomogao uspešnosti ovog rešenja na tržištu, Coraid je objavio dokument o referentnoj arhitekturi sa CommVault-a koji podiže letvicu za upravljanje podacima i informacijama. Coraid-ova skalabilna skladišna arhitektura u kombinaciji sa CommVault-ovim Simpana softverom obezbeđuje integritet bekapovanih podataka dokle god regulative to zahtevaju. Rešenje čini da se bez napora održavaju planirane tačke vraćanja i planirana vremena vraćanja podataka (RPOs i RTOs) omogućavajući brzine od 3TB/hr bekapa i 2.3TB/hr vraćanja – čak do 10 puta brže od dosadašnjih rešenja na tržištu.

 

“Jedna stvar koja nas je stvarno impresionirala kod referentne arhitekture je mogućnost nadogradnje konektivnosti, kapaciteta i performansi, kako se naše potrebe menjaju ili količine rastu", rekao je Chris Farmer, IT manager u preduzeću Siemens MR Magnet Technology, vodećem svetskom proizvođaču superprovodničkih magneta za snimanje magnetnom rezonancom u medicinskim aplikacijama. “Sa starim sistemima za skladištenje, morali smo da budemo veoma pažljivi kod planiranja poslova jer bi više istovremenih poslova moglo da izazove ozbiljne probleme s kašnjenjem. S ovim novim rešenjem koje se sastoji iz Coraid storidža i CommVault softvera za bekap postigli smo 1TB na sat po pitanju čitanja provere koristeći Coraid platformu – što u praksi predstavlja poboljšanje od 10 puta u odnosu na naš stari iSCSI storidž”.

 

Coraid-ovi EtherDrive storidž nizovi diskova imaju stvarne scale-out mogućnosti proširivanja i predstavljaju privlačnu alternativu skladišnim sistemima zasnovanim na kontrolerima, s mogućnošću rasta na više petabajta prostora bez potrebe za skupim nadogradnjama sistema. Coraid-ova EtherCloud™ platforma za automatizaciju omogućava softverski definisani storidž, sa izvođenjem poslova u nekoliko klikova mišem i jednostavnošću za višestruke tipove aplikacija. Fleksibilnost i raznovrsnost Coraid-ove eternet tehnologije omogućava mu da se koristi kao primarni storidž, storidž za bekap na diskovima i off-site disaster recovery storidž.

 

Za više informacija o ovom rešenju kao i o mogućnosti da vidite uživo kako Coraid eternet storage funkcioniše u praksi, obratite se na office@itipo.net. Dokument o referentnoj arhitekturi možete da skinete sa:

http://san.coraid.com/Coraid-CommVault_ReferenceArchitecture.html

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.