Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 4. januar, 2014
Srodne teme: PaloAlto
 

Palo Alto Networks firewall uređaji nove generacije omogućavaju brzo uvođenje novih servisa i aplikacija uz maksimalno poštovanje bezbednosti

Firewall nove generacije u finansijskim organizacijama


Finansijske institucije koje se trude da ostanu konkurentne i prve donesu nove usluge na tržište, čine to usvajajući i primenjujući tehnološke inovacije. Ono što nastaje kao problem je da nove aplikacije, nadogradnje i tehnologije koje se tek pojavljuju na tržištu, često predstavljaju idealnu metu za sajber napade zato što mogu da nose nepoznate ranjivosti. S obzirom da sajber napadi i napredne uporne pretnje (APT-Advanced Persistant Threat) ciljaju finansijsku industriju više nego bilo koju drugu, potrebno je da nađete način kako da ih sprečite.


Bezbednosna platforma koju nudi Palo Alto Networks od osnova je koncipirana tako da se bavi savremenim pretnjama i sajber napadima. Njihov revolucionarni pristup bezbednosti mreže zasnovan je na tome da se ostvaruje potpuna vidljivost celokupnog saobraćaja na mreži. To vam omogućava da prepoznate sve aplikacije, korisnike i sadržaj na mreži, preuzmete kontrolu i eliminišete nepoznate rizike.


Klasifikujte sav saobraćaj na vašoj mreži, eliminišite nepoznanice

Firewall uređaji moraju da budu u središtu vaše strategije za bezbednost mreže zato što je to jedina komponenta  infrastrukture mreže koja može da vidi sav saobraćaj. Ali, potrebno je da vaši firewall uređaji budu u skladu sa kompleksnošću današnjeg ekosistema aplikacija i virusnog reljefa. Pređašnji firewall uređaji to ne mogu, zato što koriste portove za kontrolu saobraćaja. Firewalli koji se zasnivaju na portovima propuštaju previše nepoznatog saobraćaja i sadržaja. Palo Altova bezbednosna mrežna platforma omogućava vam da klasifikujete sav saobraćaj po aplikacijama, korisnicima i sadržaju i daje vam potpunu vidljivost i kontrolu nad onim šta se nalazi na vašoj mreži.

 

Prekinite ciklus sajber napada

Sajber napadi postaju sve sofisticiraniji, i njihova količina i broj je porastao do nivoa gde neintegrisani pređašnji bezbednosni alati - koji zahtevaju previše ručnih koraka da bi se efikasno ispitao sumnjivi saobraćaj - ne omogućavaju bezbednosnim profesionalcima da efikasno zaustave napade. Palo Alto Networks bezbednosna platforma ne samo da pruža trenutnu vidljivost i kontrolu nad celokupnim saobraćajem, nego pruža i razumevanje konteksta što omogućava brzo reagovanje na anomalije i sumnjivi saobraćaj i blokiranje napada. 

 

Ojačajte, ali istovremeno pojednostavite bezbednost vaše mreže

Bezbednost mreže razvijala se zajedno s razvojem Interneta i pojavljivanjem novih pretnji. Moguće je da ćete danas morati da upravljate raznim bezbednosnim alatima koji deluju u sprezi sa tradicionalnim firewall uređajima - IPS sistemima, alatima za otkrivanje pretnji kao što su virusi i spyware, url filtering sistemima i raznim drugim. Integrišući sve bezbednosne funkcije u samu osnovu firewall uređaja nove generacije, Palo Alto Networks eliminiše razdvojenost tih sistema i na prirodan način ojačava bezbednost vaše mreže, istovremeno pojednostavljujući njeno upravljanje.

 

Omogućite bezbedno korišćenje novih aplikacija i tehnologija

Bilo da se radi o mobilnom računarstvu, virtualizaciji data centra ili softverski definisanim mrežama, potrebno je da primenite inovacije i koristite nove tehnologije da biste napravili razliku u odnosu na druge i bili konkurentni. Međutim, nove tehnologije obično nose i nepoznate i nazakrpljene ranjivosti koje predstavljaju prirodne mete za sajber napade. Sa Palo Alto Networksom, možete brzo da omogućite korišćenje novih aplikacija i tehnologija primenom jednostavnih i dinamičkih pravila koja se zasnivaju na aplikacijama, korisnicima i sadržaju.  

 

Pretvorite bezbednost vaše mreže u prednost nad konkurencijom

S povećanjem broja sajber napada na banke, održavanje poverenja vaših korisnika i povećanje vere u vašu sposobnost da učinite bezbednim njihove finansijske zapise, je prioritet. Korišćenjem firewall uređaja nove generacije kompanije Palo Alto Networks - vodeće platforme za bezbednost mreže - vi možete da ojačate bezbednost vaše mreže i pokažete vašim klijentima koliko je bezbednost važna za vaš i njihov biznis.

 

Palo Alto Networks u Srbiji


Rešenja kompanije Palo Alto Networks zastupljena su u Srbiji već nekoliko godina i broj korisnika se neprestano povećava. Uz pomoć nekog od sertifikovanih partnera, možete da testirate ove uređaje u svom okruženju i na taj način se uverite u mogućnosti jednog ovakvog bezbednosnog sistema. Obratite nam se već sada na office@itipo.net 


Financial Services

Financial institutions that thrive and remain competitive do so by leading the way in adopting technology innovations. Unfortunately, new applications, upgrades, and newly released technologies are natural targets for cyberattacks because they can carry unknown vulnerabilities. Since cyberattacks and APTs target the financial industry more than any other, you need a way to deter them.

Palo Alto Networks’ security platform was built from the ground-up to tackle modern malware and cyberthreats. Our revolutionary approach to network security is based on giving you full visibility into ALL of the traffic on your network. This allows you to identify all applications, users, and content on your network, so that you can take control and eliminate unknown risks. 

Classify all traffic on your network; eliminate unknowns

Firewalls must be at the core of your network security strategy because they are the only network infrastructure component that can see all traffic. But your firewalls also need to match the complexity of today’s application ecosystem and threat landscape. Legacy firewalls can't because they use ports to control traffic. Port-based firewalls let through too much unknown traffic and content. Our network security platform allows you to classify all traffic by application, user, and content, which gives you full visibility and control over what’s on your network.   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.