Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 11. januar, 2014
Srodne teme: PaloAlto
 

Palo Alto Networks pridodaje svojim bezbednosnim funkcijama nove metode za otkrivanje APT (advanced persistant threats) pretnji

Palo Alto Networks kupio kompaniju Morta Security


Palo Alto Networks, Santa Clara, CA, 6. januar 2014 - Palo Alto Networks je kupio Morta Security, relativno mladu kompaniju (postoji 2 godine) koju su vodili bivši zaposleni Državne bezbednosne agencije i Vazdušnih snaga SAD. Finansijski detalji ove transakcije nisu obelodanjeni, iako ovaj posao predstavlja prvu kupovinu kompanije Palo Alto Networks od kada je 2012. godine izašla na berzu.

 

Ove je druga velika akvizicija mladih kompanija koje se bave bezbednošću u prethodnih nekoliko nedelja. FireEye, firma koja predstavlja konkurenciju Palo Alto Networks-u i koja koristi softver za otkrivanje sajber napada, potrošila je 30. decembra više od milijardu dolara da bi preuzela Mandiant, kompaniju koja šalje timove da bi pomogli kompanijama da se oporave od napada hakera i odbrane od budućih napada.

 

Kupovine drugih bezbednosnih kompanija ukazuje na to da vodeće bezbednosne kompanije prepoznaju činjenicu da ne postoji nešto kao "srebrni metak", jedinstvena tehnologija koja može da reši sve bezbednosne pretnje. Glavni stručnjaci na polju bezbednosti kažu da stari antivirusni proizvodi više nisu dovoljni i da je sada organizacijama potreban širi spektar bezbednosnih proizvoda i servisa da bi se suočili sa sve sofisticiranijim napadima. Analitičari očekuju da će 2014. godina biti još jedna rekordna godina, posle najave koju su priredile objave otkrivenih upada u Target i Snapchat.

 

Morta Security se bavi najnaprednijim bezbednosnim pretnjama, Te pretnje, poznate u bezbednosnoj industriji kao napredne uporne pretnje (APT - advanced persistent threats) mogu da budu sajber napadi pod pokroviteljstvom čitavih zemalja usmereni protiv kompanija ili državnih agencija ili uporna nastojanja kriminalaca da dobiju pristup visoko vrednim ciljevima, kao što su bili gotovinski zapisi Target-a. Ono što ovi napadi imaju zajedničko je da, često, antivirusni programi ne mogu da ih otkriju. 

 

“Udruživanjem snaga, mislimo da možemo da dođemo do šireg kruga korisnika", rekao je Raj Shah, suosnivač Morte i izvršni direktor. Mr. Shah će raditi u Palo Alto Networks-u kao direktor marketinga fokusiran na napredne pretnje. “Mi verujemo da je antivirusno tržište beznadežno u zaostatku što se tiče rešavanja akutnih problema", rekao je Nir Zuk, osnivač Palo Alto Networks-a. “To više nije mesto gde se stvari dešavaju i gde će veći deo para biti”.

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.