Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 18. februar, 2014
Srodne teme: PaloAlto
 

PA-7050: Najbrži firewall na tržištu


Santa Clara, Kalifornija, 10. februar 2014 – Kompanija Palo Alto Networks®, lider po pitanju bezbednosti u korporativnom okruženju, danas je predstavila PA-7050, najbrži firewall sledeće generacije na tržištu. Sa funkcijama firewalla sledeće generacije kao što su potpuna kontrola korišćenja aplikacija, IPS, AV i WildFire™ koje su stalno aktivne nad kompletnim saobraćajem, PA-7050 pruža ujednačene performanse na brzinama mnogo većim od konkurentskih rešenja. Ova superiorna konzistentnost u performansama omogućava organizacijama da primene bezbednost firewalla sledeće generacije na raznim mestima u njihovoj mreži – od oboda tj. na prolazu mreže preduzeća do data centra – vodeći računa da bezbednost ne postane prepreka za ostvarivanje visokih performansi mreže. 

 

Količina podataka koja putuje po mreži preduzeća nastavlja da se uvećava. U isto vreme, neophodno je preduzeća osiguraju da ti podaci mogu da se nesmetano kreću što je moguće brže da bi se zadržala poslovna produktivnost. Ovom izazovu treba pridodati potrebu da se primeni bezbednost sledeće generacije unutar mreže radi zaštite od sofisticarnih sajber napada. Ovi napadi se mogu skrivati unutar često korišćenih aplikacija da bi probili spoljašnje odbrambene mehanizme, a kada da se jednom nađu unutar mreže, ponašaju se kao svakodnevni saobraćaj kradući istovremeno ciljane podatke putem aplikacija kao što su FTP, webmail ili zamotane u SSL saobraćaj.

 

Dosadašnji firewall uređaji čiji se rad zasniva na portovima, zajedno sa jednostavnim zaštitnim mehanizmima koji koriste potpise, maskirani u firewall rešenja sledeće generacije, ne mogu pouzdano da omoguće korišćenje aplikacija; mogu samo da ih blokiraju, i uz to ne mogu da obezbede odgovarajuće performanse s tim bezbednosnim funkcijama uključenim. Ishod koji se dobija: mnoge organizacije izbegavaju primenu čvrstih bezbednosnih kontrola, čime prepuštaju svoje organizacije velikom riziku.  

 

Palo Alto Networks upravo rešava ovaj izazov sa modelom PA-7050, moćnim, ali istovremenom lako proširivim firewall-om sledeće generacije koji je od početka projektovan da isporučuje ujednačene visoke performanse s omogućenim bezbednosnim kontrolama sledeće generacije.

 

Kao novi član Palo Alto Networks porodice firewall-a sledeće generacije, PA-7050 takođe koristi PAN-OS™, operativni sistem koji predstavlja srce Palo Alto Networks platforma, i podržava brzine mrežnog saobraćaja čak do 120 Gbps za osnovne firewall funkcije. Linearna skalabilnost ovog uređaja zasniva se na dodavanju mrežnih kartica za obrađivanje saobraćaja. S obzirom na kombinaciju performansi, skalabilnosti i bezbednosti, PA-7050 podjednako se može upotrebiti za:

 

- Data centar gde je provera aplikacija i koirsnika, kao i zaštita od pretnji na 100Gbps ili više, ključna;

- Internet prolaz gde je vidljivost i kontrola nad aplikacijama i zaštita od poznatih i nepoznatih pretnji ključna; i 

- Unatrašnje mrežne segmente, gde se zahteva izolacija kritičnih podataka i poslovnih funkcija.

 

PA-7050 koristi arhitekturu distribuirane obrade čime se dobijaju skalabilne performanse. Korisnici koji traže dodatne mrežne kapaciteta samo treba da dodaju mrežne kartice za obrađivanje (network processing cards - NPCs) u PA-7050 šasiju. Sav saobraćaj koji prolazi kroz PA-7050 automatski se ravnomerno raspoređuje između mrežnih modula za obrađivanje, povećavajući mrežne performanse i uz isti način upravljanja kao do tada.

 

Pogledajte kako Nir Zuk, osnivač i generalni tehnički direktor i Lee Klarich, viši potpredsednik u Palo Alto Networksu predstavljaju PA-7050 na ovom linku. Takođe, pogledajte kraći video u kome Lee Klarich, predstavlja osnovne karakterisitike ovog firewalla na ovom  linku.

 
Ako imate mogućnosti, posetite Palo Alto Networks na konferenciji Ignite 2014, od 31. marta - 2. aprila u Las Vegasu. Za sve ostale informacije, kao i za testiranje Palo Alto Networks firewalla, obratite nam se na office@itipo.net

 

 

   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.