Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 22. februar, 2014
Srodne teme: Vidyo
 

VidyoH2O for Google+ Hangouts povezuje se s H.323/SIP video i glasovnim rešenjima za konferencije preko Interneta

Vidyo i Google proširuju krug korisnika Hangouts-a


HACKENSACK, NJ , 6. februar, 2014 - Vidyo, Inc. najavio je prvi proizvod koji je rezultat njihove postojeće saradnje s Google-om, softversko rešenje koje omogućava H.323/SIP video conferencing i IP PBX sistemima da priključe korisnike u Google+ Hangouts sesije. Novi proizvod će proširiti mogućnost korišćenja time što će omogućiti povezivanje s postojećim poslovnim glasovnim i video rešenjima koje nude proizvođači kao što su Cisco, Polycom, Lifesize, Avaya i Vidyo. VidyoH2O™ for Google+ Hangouts nudiće se na bazi pretplate, a korisnici će imati mogućnost da sistem postave na svojoj lokaciji ili da ga koriste kao rešenje hostovano u oblaku.

 

"U avgustu 2013. najavili smo da Vidyo razvija ekstenziju standarda Scalable Video Coding (SVC) za VP9 i WebRTC i iskoristiće zajednička razvojna nastojanja da bi unapredio Google+ Hangouts iskustvo u enterprise postavci”, rekao je Ofer Shapiro, ko-osnivač i CEO u kompaniji Vidyo. “VidyoH2O for Google+ Hangouts prvo je u nizu inovativnih rešenja koja su rezultat te WebRTC saradnje sa Google-om. Ovo je još jedan primer kako Vidyo sprovodi spajanje potrošačkih i enterprise rešenja”.VidyoRouter™, komponenta koju je Vidyo patentirao, koristi prednosti Scalable Video Coding (SVC) standarda koji je prepoznat od strane većine proizvođača kao način da se isporuči sjajno video conferencing iskustvo preko Interneta. VidyoRouter omogućava veću otpornost prema greškama tokom prenosa i daje optimizovano iskustvo kod više-korisničkih video poziva. WebRTC nudi mogućnost učestvovanja u video pozivima bez instaliranja zasebnog klijenta ili plug-ina. WebRTC sa skalabilnošću daće Web programerima koji koriste VidyoRouter u svojoj implementaciji pristup još boljem video kvalitetu uz prednost da nema potrebe za instaliranjem klijenta ili plug-ina. Chrome bi trebalo da bude prvi browser koji će podržavati skalabilnu verziju WebRTC-a, a Vidyo i Google će zajedno promovisati ovu verziju sa relevantnim organizacijama za standard.


“Google+ Hangouts stvara novi kanal i tržišnu priliku za Vidyo, a omogućavanje interoperabilnost s postojećim video conferencing i telefonskim sistemima odlična je vest za poslovne korisnike takođe”, rekao je Roopam Jain, glavni analitičar u kući Frost & Sullivan. “Biće uzbudljivo da se vidi koja će buduća razvojna rešenja priosteči iz ovog WebRTC odnosa između Google-a and Vidyo-a. Vidyo nastavlja da bude predvodnik u inovacijama na tržištu video komunikacija”.


Cene i raspoloživost

VidyoH2O for Google+ Hangouts će biti raspoloživ 31. marta 2014, po pretplatnoj ceni počevši od $99/port/mesec za instalacije kod korisnika ili $149/port/mesec kao proizvod hostovan u oblaku.


Itipo je distributer za Vidyo rešenja u Srbiji. Za dodatne informacije, obratite nam se na office@itipo.net

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.