Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 23. april, 2014
Srodne teme: PaloAlto
 

Palo Alto Networks ponovo je postavljen na lidersku poziciju u Magičnom Kvadrantu za firewall uređaje u enterprise mrežama

Palo Alto Networks treći put zaredom lider po Gartneru


Gartner, Inc. upravo je objavio najnoviji izveštaj za firewall uređaje u korporativnim mrežama ("Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls"). Treću godinu zaredom Palo Alto Networks nalazi se u kvadrantu Lidera.

 

Pre devet godina, Palo Alto Networks promenio je industriju koja se bavi bezbednošću mreža tako što je predstavio firewall sledeće generacije. Revolucionarna arhitektura i koncept, doneli su do tada nedostignutu kontrolu kroz bezbedno omogućavanje korišćenja aplikacija, uz izuzetne nivoe zaštite, i blokiranje poznatih pretnji na različitim vektorima prolaza. 

 

Pre dve godine, Palo Alto Networks ponovo je promenio industriju predstavljajući WildFire i oblak sledeće generacije čija je namena da otkrije i pruži zaštitu od najnaprednijih, nepoznatih pretnji. Nedavno, kroz akviziciju Cyvere, platformi je dodata i jedinstvena zaštita endpoint uređaja. Kombinacijom ove tehnologije sledeće generacije za endpoint uređaje, firewalla sledeće generacije i oblaka za pretnje sledeće generacije, Palo Alto Networks predstavlja najinovativniju, najintegrisaniju i najautomatizovaniju bezbednosnu enterprise platformu na tržištu.

 

U najnovijem izveštaju, Gartner navodi: 

  • Neophodno je da proizvodi podržavaju primenu korporativnog firewall-a na jednoj lokaciji u mreži, kao i velike i/ili kompleksne instalacije koje uključuju i filijale, višeslojne demilitarizovane zone (DMZ-ove) i sve češće, opciju koja uključuje virtuelne verzije.
  • Tokom 2018, više od 75% preduzeća nastaviće da traže rešenja za bezbednost mreže od proizvođača različitih od onih čiji proizvodi sačinjavaju mrežnu infrastrukturu.

 

Tržište rešenja za bezbednost mreže prolazi kroz jednu od najuzbudljivijih tranzicija koju predvodi mali broj inovativnih kompanija koje se suprostavljaju statusu quo.

 

Sami se uverite i saznajte zbog čega je Palo Alto Networks pionir i predvodnik na tržištu firewall uređaja sledeće generacije. Pogledajte izveštaj na ovoj stranici:  connect.paloaltonetworks.com/gartner-mq-2014

 

Za sva ostala pitanja ili testiranje Palo Alto Networks firewalla u Vašem okruženju, obratite nam se na office@itipo.net  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.