Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 10. maj, 2014
Srodne teme: Vidyo
 

Sa preko 50 potvrđenih patenata i još 65 podnetih, vodeći proizvođač video konferencing rešenja među 10 najinventivnijih kompanija

Vidyo među Top 10 svetskih inovatora


Hackensack, NJ, 29. april, 2014 - Vidyo, Inc., inovator na polju video komunikacija, prešao je brojku od 50 patenata, time što je nedavno dobio svoj 56. patenat. Dodatne aplikacije za linije od 65 patenta su u raznim fazama patentnih postupaka širom sveta.  Takođe, portal eWeek.com uvrstio je Vidyo u spisak Top 10 inovatora zajedno sa kompanijama kao što su Tesla, SpaceX, NEST, Google, Amazon, Aereo, Square, Corning i IBM. Patenti i inovacije idu ruku pod ruku i Vidyo je predvodnik u inovacijama koje menjaju industriju.

 

Vidyo je razvio prvu arhitekturu za video konferencije u kojoj se primenjuje Scalable Video Coding (SVC), standard za kompresiju videa, koji omogućava zadivljujući HD video konferencing i oslobađa korisnike obaveze da moraju fizički da "odu u sobu" da bi uživali u video konferenciji između više učesnika, visokog kvaliteta, malog kašnjenja, preko javnog Interneta. VidyoRouter™ – ključna serverska arhitektura koju koristi Vidyo – i još nekoliko ključnih Vidyo tehnologija koje se tiču ili proširuju H.264, H.265 HEVC i WebRTC standarde, kao i brojne druge inovacije u tehnologijama video i audio komunikacije i saradnje, zaštićene su ovim patentima.

 

“Vidyo omogućava prirodne i komercijalno pristupačne HD video konferencije između više strana, bez potrebe prethodne najave i rezervacije resursa, poslovnim korisnicima gde god da su, sa bilo kog uređaja ili veličine sobe, korišćenjem osnovnih Internet ili wireless mreža”, rekao je Ofer Shapiro, CEO i suosnivač kompanije Vidyo. “Od svog osnivanja, Vidyo je aktivno razvijao raznovrsni portfolio patenata pokrivajući arhitekturu VidyoRouter-a, koja eliminiše potrebu za prevođenjem koda MCU i QoS-omogućenih mreža. Umesto toga, VidyoRouter koristi selektivno prosleđivanje paketa i nudi, ne samo do sada nedostignutu otpornost prema greškama i nisko kašnjenje, već i mogućnost proširivanja na milione korisnika sa ugrađenom podrškom za platformu oblaka po cenama uporedivim sa glasovnim pozivima. Zadovoljstvo je videti da praktično sva relevantna tela za standarde imaju u planu da podrže ovu esencijalnu funkcionalnost".

 

Za sve dodatne informacije o ovom rešenju, kao i mogućnostima korišćenja probnih Vidyo naloga, obratite nam se na office@itipo.net   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.