Članak je dodao: Administrator | Datum objave: 22. decembar, 2011
Srodne teme: Citrix : Nexenta
 

Citrix je pozvao sve partnere koji imaju zvanično proverena rešenja za skladištenje na Citrix platformi (Citrix Ready) da prikažu šta čini njihove proizvode idealnim za Citrix XenDesktop okruženja.

Citrix Ready Storage Challenge 2011 - takmičenje za najbolje skladišno rešenje za Citrix XenDesktop


Putem ovog izazova, želeli su da olakšaju korisnicima da izaberu najbolja rešenja za skladištenje za korišćenje sa Citrix XenDesktopom. Ovo takmičenje omogućilo je Citrixovim partnerima po pitanju skladišnih rešenja da demonstriraju kako njihova rešenja odgovaraju na specifične potrebe uključujući performanse, upravljivost, troškove, lakoću korišćenja, sniženu potrošnju električne energije i druge bitne činioce koje korisnici uzimaju u obzir prilikom odlučivanja o skladišnim sistemima u XenDesktop okruženjima.


Među pobednicima nadmetanja Citrix Ready Storage Challenge 2011 izdvajamo kompaniju HP kao ukupnog pobednika sistema za skladištenje kod virtuelizacije desktopa i proizvođača Nexentu kao pobednika u kategoriji "Inovativne tehnologije".


Nexenta Systems je lider OpenStorage pokreta. Njihov proizvod NexentaStor koristi ZFS fajl sistem da bi isporučio idealan odnos cene i performansi za ujedinjeni korporativni sistem za skladištenje - sa kompletnim mogućnostima za skladištenje na nivou datoteke i bloka uključujući deljeni storage visokih performansi preko NFS-a, CIFS-a, iSCSI-a i Fiber Channel-a.Funkcije NexentaStor-a uključuju optimizaciju zauzimanja skladišnog prostora, virtuelizaciju, integrisano pretraživanje, active/active visoku dostupnost i potpuno upravljive skladišne servise kao što su neograničeni snapshotovi. U novembru 2008 Nexenta je objavila dodatak za NexentaStor koji pojednostavljuje upravljanje skladišnim sistemima Citrix Xen okruženja. Funkcije uključuju mogućnost upravljanja svim XenServerima i VM-a sa jedne lokacije, neograničene snapshotove i veličine datoteka, integrisano pretraživanje, optimizaciju zauzeća i podršku za StorageLink.


Ovako je Nexenta prikazala svoju primenu u okruženjima Virtuelizovanih desktopa:  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.